Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
12 oktober 2022

Traumeel Spier- en gewrichtsgel sinds kort in grote tube

De zelfzorgmarkt is weer een product rijker. Het bedrijf Heel Biologische Geneesmiddelen B.V. introduceerde onder haar merk -Heel een grootverpakking van de reeds bekende Traumeel Spier- en gewrichtsgel. De gel is inmiddels verkrijgbaar in zowel 50 als 100 gram. Met de introductie van de 100 grams tube wordt verder gebouwd op het succes van dit product. Dit schrijft de leverancier in een persbericht aan Careality.

Een vaste waarde in de zelfzorgmarkt
Traumeel Spier- en gewrichtsgel is al bijna 25 jaar verkrijgbaar in Nederland. Hiermee is het product een begrip in de zelfzorgmarkt. “Vraag een drogist maar eens naar Traumeel: een grote kans dat hij of zij het kent”, aldus Janna van Dorst – Vereecken, Brand Manager OTC bij Heel B.V.. “Onderzoek laat zien dat Traumeel een bekendheid heeft van 82% onder drogisten en assistent-drogisten*. Tel hierbij op dat Traumeel al meerdere jaren structurele groei laat zien. Voor ons staan alle seinen dus op groen om een grootverpakking Traumeel Spier- en gewrichtsgel te introduceren.”

Een bewezen succes in andere landen
In andere landen is de introductie van de grootverpakking al een bewezen succes. In Italië zag -Heel de totaalverkopen meer dan verdubbelen. De 100 grams tube beantwoordt dus bestaande vraag uit de markt, ook in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan frequente gebruikers, patiënten die Traumeel voor een langere periode nodig hebben of actieve gezinnen waar iedereen de gel gebruikt. In die situaties kan een grootverpakking erg handig zijn.

Verkrijgbaarheid
Traumeel Spier- en gewrichtsgel 100 gram is verkrijgbaar bij de bekende groothandels in Nederland, die een groothandelsvergunning voor geneesmiddelen hebben.

Over Traumeel Spier- en gewrichtsgel
Traumeel Spier- en gewrichtsgel is een homeopathisch geneesmiddel met veertien natuurlijke bestanddelen, waaronder Arnica montana. Met deze uitgebreide formule heeft de gel veel toepassingsmogelijkheden. Dit geldt ook voor de andere toedieningsvormen die van Traumeel beschikbaar zijn. De productlijn Traumeel bestaat uit spier- en gewrichtsgel, spier- en gewrichtscrème, tabletten en druppels.

*Onderzoek zelfzorgproducten onder (assistent)-drogisten, Toon Consultancy & Heel B.V., mei 2021, n = 160.


Deel dit bericht:


Careality