Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
7 november 2022

Internationale Bijwerkingenweek: samen voor veilig medicijngebruik

Vandaag start de Internationale Bijwerkingenweek, een jaarlijkse campagne waar medicijnautoriteit CBG en Bijwerkingencentrum Lareb aan meewerken. Het doel van deze week is aandacht geven aan het belang van het melden van bijwerkingen van medicijnen en vaccins. Dit jaar is er extra aandacht voor hoe patiënten en zorgverleners zelf kunnen bijdragen aan veilig medicijngebruik. Dit meldt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) in een eprsbericht aan Careality.

Wat is de Bijwerkingenweek
De internationale bijwerkingenweek wordt jaarlijks georganiseerd door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Dit jaar doen er 82 landen aan de campagne mee. In Nederland zijn dit medicijnautoriteit CBG en Bijwerkingencentrum Lareb.

Tijdens de Bijwerkingenweek leer je hoe het melden van bijwerkingen bijdraagt aan veilig gebruik van medicijnen. Met de Nederlandse hashtag #Bijwerkingenweek (en internationale hashtag #MedSafetyWeek) wordt er van 7 tot en met 11 november via (social) media aandacht gevraagd voor het melden van bijwerkingen. Op wachtkamerschermen door het hele land zal vanaf maandag ook een campagnevideo te zien zijn die mensen oproept om hun bijwerkingen te melden. (…)

Doe met met de #Bijwerkingenweek
Weten waarom melden belangrijk is? En wat er met een melding gebeurt? Volg medicijnautoriteit CBG en Bijwerkingencentrum Lareb van 7 tot 11 november op Twitter en LinkedIn.

www.mijnbijwerking.nl // www.cbg-med.nl

 

 


Deel dit bericht:


Careality