Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
20 april 2023

Pieter Saman benoemd tot brand president van Etos

Pieter Saman (45) is benoemd tot brand president van drogisterijketen Etos, met ingang van 1 april 2023. Deze benoeming volgt op de aankondiging dat Sebastiaan de Jong Ahold Delhaize zal verlaten, aldus het persbericht op de Etos website.

Pieter is sinds juli 2020 brand president van Gall & Gall. Totdat er een opvolger voor hem is gevonden zal Pieter beide rollen combineren. Pieter trad in 2020 in dienst bij Ahold Delhaize en heeft een belangrijke rol gespeeld in het omnichannel succes van Gall & Gall. Pieter was voor zijn start bij Gall en Gall sinds 2012 werkzaam bij buitenwinkel Bever. Daar was hij verantwoordelijk voor marketing, e-commerce en omnichannel management. Hij was de drijvende kracht achter de ontwikkeling van online en de succesvolle herpositionering van Bever. In 2016 is hij benoemd als ceo en gaf hij leiding aan de transformatie van Bever als dé buitenwinkel van Nederland. Ook trad hij toe tot het bestuur van AS Adventure Group, moederbedrijf van Bever, en speelde hij een belangrijke rol bij de integratie van de groep. Pieter begon zijn loopbaan als strategie consultant bij OC&C Strategy Consultants en is sindsdien betrokken geweest bij de oprichting van enkele tech start-ups.

Foto: Just Justa Fotografie


Deel dit bericht:


Careality