Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
30 april 2023

Senatoren stellen vragen over Veegwet

De Eerste Kamer buigt zich binnenkort over de Veegwet met daarin de kwestie van de IPad-drogist (artikel 62), die op 31 januari 2023 door de Tweede Kamer is goedgekeurd. CBD en partners zoals het IVM hebben de Eerste Kamercommissie van VWS geïnformeerd over de onzorgvuldigheden en juridische onduidelijkheden in de wetswijziging. Zo staat te lezen op drogistensite.nl, de website van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD).

De senatoren hadden tot en met dinsdag 14 maart de tijd om vragen in te brengen en het is de bedoeling dat minister Kuipers van VWS deze vragen voor 28 april beantwoordt. De inzet van CBD en partners heeft geleid tot een goede inbreng van vragen van de fracties van PvdA, GroenLinks, SP, ChristenUnie en CDA. D66 heeft nog geen vragen gesteld over artikel 62, maar geeft wel aan dat er belangrijke wijzigingen worden voorgesteld in de Veegwet terwijl deze normaal gesproken geen substantiële beleidsveranderingen omvat.

CBD en IVM zullen de reacties van de regering blijven monitoren, essentiële vervolgvragen suggereren aan de fracties en nieuwe media-aandacht genereren. De datum waarop de Eerste Kamer de Veegwet behandelt, is nog niet bekend. Op 6 juni 2023 vindt de laatste Eerste Kamervergadering in de huidige samenstelling plaats. Er is een kans dat de Veegwet door de nieuwe Eerste Kamer wordt behandeld. Vanwege de grote winst van BBB tijdens de provinciale verkiezingen, verkennen we ook hoe deze nieuwe senatoren in de discussie rondom de IPad-drogist staan.


Deel dit bericht:


Careality