Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
13 november 2023

HeltiQ introduceert Wondzorg+ lijn

Met een stijgende gemiddelde levensverwachting worden we massaal ouder. Ook de zogenaamde ‘babyboomers’ leven langer dan de generatie voor hen. De groep consumenten/patiënten waarbij (complexere) wondverzorging nodig is, wordt hierbij groter. Dit alles zorgt voor druk op de zorg en stijgende zorgkosten. Om deze kosten te beperken wordt er steeds vaker er een beroep gedaan op het zelfoplossend vermogen van de consument/patiënt. Een korte(re) opnametijd in het ziekenhuis en meer thuisbehandeling van complexere wonden, zorgen ervoor dat de vraag naar aanvullende wondzorgproducten toeneemt. Dit biedt kansen voor de zelfzorg- en wondzorgmarkt!

HeltiQ Wondzorg+ lijn

Aanvullend op het huidige wondzorgassortiment, waarmee alle veelvoorkomende letsels kunnen worden behandeld, introduceert HeltiQ met ‘Wondzorg+’ een nieuw wondzorgconcept. Producten uit dit concept dragen bij aan de stijgende vraag naar langdurige en postoperatieve wondzorgproducten.  

Nieuw! Extra grote eilandpleisters voor grote wonden
De HeltiQ Eilandpleisters XXL zijn extra grote steriele wondpleisters om te gebruiken bij grote snijwonden, schaafwonden of operatiewonden. De eilandpleisters XXL beschikken over een groot niet verklevend wondkussen en bieden bescherming tegen vocht, vuil en bacteriën. De HeltiQ Eilandpleisters XXL verpakking bevat een combinatie van 2 reguliere en 2 watervaste XXL pleisters van 10 x 20 cm. Zo bescherm je ook gemakkelijk een grote wond onder de douche. De eilandpleisters XXL zijn hangend maar ook staand in het schap te presenteren dankzij de meegeleverde display in de BE.

Nieuw! Hydrocolloïd pleister voor grote chronische wonden
Voor de complexere wonden introduceert HeltiQ de hydrocolloïd pleister. Deze pleister is
bij uitstek geschikt voor het herstellen van chronische wonden, zoals bv een open been. Daarnaast kun je de pleister ook voor acute wonden gebruiken zoals operatiewonden, schaafwonden en brandwonden (1e, 2e, en 3e graads). De pleister sluit de wond volledig af, waardoor deze geïsoleerd wordt van zuurstof.De hydrocolloïd laag neemt het wondvocht op, wat vervloeit tot een gel. Hierdoor wordt er een vochtige wondomgeving gecreëerd wat het wondherstel bevordert en versnelt. HeltiQ Hydrocolloïd Pleister 10 x 10 cm is per 5 verpakt en waterproof waardoor hij ook geschikt is om te gebruiken onder de douche.

Nieuw! Netverband, voor gemak bij wondinspectie en intensief verbandwissel
Bij een intensieve wondverzorging vindt er veel verbandwissel plaats.
Om dit zo eenvoudig mogelijk te maken introduceert HeltiQ het netverband in 2 maten.
Het HeltiQ Netverband is een zeer elastisch verband dat je over het wondkompres of wondverband heen schuift om het te fixeren (op zijn plek te houden).
Er zijn bij gebruik van het netverband geen extra fixatiemiddelen of hechtpleisters nodig. Dit biedt niet alleen gemak bij het inspecteren van de wond maar ook bij het verwisselen van het wondkompres of wondverband.  

Nieuw! Buisverband, voor fixatie, bescherming of als steun- en drukverband
Het buisverband is een rondgewoven elastisch verband welke je, net zoals een netverband, kunt gebruiken voor het fixeren van wondkompressen en wondverbanden. Ten opzichte van het netverband heeft het buisverband aanvullende eigenschappen. Waar het netverband een open ‘net’ structuur heeft, is de structuur van het buisverband gesloten en geeft het verband bij het aanbrengen tegelijkertijd compressie. Door deze gesloten structuur kun je het buisverband gebruiken voor het beschermen van de huid bij bv een gipsverband of voor het beschermen van kleding tegen de zalf van een zalfgaaskompres. Doordat het buisverband tegelijkertijd ook compressie geeft kan het ook als steun- en drukverband worden gebruikt. Dit maakt het buisverband naast fixatie en bescherming tevens geschikt voor het toepassen van druk of steun bij oedeemvermindering, na gipsbehandeling, spataderen, verstuikingen of verrekkingen van pezen of banden. Er zijn bij gebruik van het buisverband geen extra fixatiemiddelen of hechtpleisters nodig.

Nieuw! Volumeverpakkingen wanneer intensieve wondverzorging nodig is
Bij langdurige wondzorg gebruik je veel, en een diversiteit aan wondzorgproducten.
Zo moet de wond regelmatig gereinigd en weer afgedekt worden. De HeltiQ volumeverpakkingen zijn verkrijgbaar in gaasjes, eilandpleisters, elastische fixatiewindsels en steunwindsels en bevatten verschillende formaten in één verpakking. Variatie, keuzegemak én voordeel! Zo hoef je voor het verzorgen van langdurige wonden voortaan maar één keer naar de winkel, wel zo fijn.


Deel dit bericht:


Careality