Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
9 januari 2017

Slimmer omgaan met contant: al 500 MKB-ers kiezen voor CAS

Eind 2016 is de 500ste slimme kluis CAS® van G4S geplaatst bij een van de Mitra Rialto filialen van ondernemer Albert van Bezooijen. Hiermee koos hij voor meer veiligheid en gemak. De CAS is een slim kluisje in combinatie met waardetransport. De ondernemer stort het geld af in de winkel waar het geteld en gecontroleerd wordt. Als de kluis vol is, komt G4S hem vanzelf legen. Bovendien wordt het geld elke dag bijgeschreven op zijn rekening. Dit schrijft SBEB in een persbericht aan Careality.

Maatwerk MKB
De kluis werd eind 2015 geïntroduceerd in een pilot, genaamd Slimmer met Contant, in het centrum van Ede. Deze pilot was een initiatief van Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (SBEB) in samenwerking met de winkeliersvereniging, gemeente Ede en G4S. De succesvolle pilot had als doel om ondernemers kennis te laten maken met nieuwe, veilige én betaalbare oplossingen voor contant geld. Toen ruim driekwart van de deelnemende MKB-ondernemers besloot om door te gaan met de geboden oplossing, werd de nieuwe kluis door G4S landelijk beschikbaar gesteld.

Ondernemer kiest voor veiligheid en gemak
Albert van Bezooijen is een tevreden gebruiker van CAS. Inmiddels zijn al zijn Mitra Rialto-filialen ermee uitgerust. “Het grootste voordeel is dat er geen contant geld meer aanwezig is in de winkels. We hebben alleen nog maar wat wisselgeld in de kassa’s. Het geld staat bovendien de volgende dag automatisch op de rekening. Dat is makkelijk én goed voor onze liquiditeit”, zegt hij zelf.

Vervolg in 2017
In 2017 zetten SBEB en G4S de samenwerking voort. Zo kunnen nog meer MKB-ondernemers ervaren hoe veilig en makkelijk deze nieuwe manier van omgaan met contant geld is. In navolging van de pilot in Ede, staan projecten in Nijmegen, Hoofddorp en Rijswijk begin 2017 op de planning.


Deel dit bericht:


Careality