Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
25 januari 2017

D.I.O. valt tweemaal in de prijzen bij verkiezing ‘Beste Zelfzorgadviseur 2016’

Tijdens de feestelijke verkiezingsavond van de ‘Beste Zelfzorgadviseur 2016’ op 23 januari jl. is D.I.O. drogisterijen wederom in de prijzen gevallen. Onderneemster Alida Blokzijl van D.I.O. drogisterij Zuidwolde (foto) behaalde de tweede plaats. Daarnaast werd Esther Hansma van D.I.O. drogisterij Westerwolde eerste in de categorie ‘Overige zelfzorgmiddelen’. Desiree Werner van het Kruidvat in Tilburg is uitgeroepen tot Beste Zelfzorgadviseur van 2016. Dit schrijft D.I.O. in een persbericht aan Careality.

Het CBD, Drogiweb en drogistenvakblad Lijfblad organiseren deze landelijke verkiezing ieder jaar, met als doel om de drogist die zijn klanten het beste adviseert over het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen in het zonnetje te zetten. Maar ook het belang van de drogisterijbranche in het algemeen wordt met deze verkiezing voor het voetlicht gebracht.

Dat D.I.O. onderneemsters wederom in de prijzen vallen bij deze verkiezing is een prestatie waar de winnaressen Alida Blokzijl en Esther Hansma trots op mogen zijn. Zij begonnen deze race met nog ruim 120 andere (assistent-) drogisten. Om in de top drie te belanden moet je dus heel wat in huis hebben. Het advies dient uitstekend te zijn, evenals je communicatieve vaardigheden. Je moet op de hoogte zijn van alle denkbare kwaaltjes, producten, werkstoffen, en de grenzen van zelfzorg.

Alida Blokzijl behaalde bij de online toetsen maar liefst een gemiddelde score van 83%. Alida is geen onbekende in deze verkiezing, vorig jaar werd ze ook al de tweede beste zelfzorgadviseur. Esther Hansma werd de beste in de categorie ‘Overige zelfzorgmiddelen’. De andere categorieën waren: Geneesmiddelen, Homeopathie fytotherapie & supplementen en Casussen uit de praktijk. Onder de tien genomineerden zaten nog twee D.I.O. onderneemsters die zeker niet onvermeld mogen blijven; Anita Ammeraal van D.I.O. drogisterij Duinen en Maria Mastenmaker van D.I.O. drogisterij Michelle Heerhugowaard.

Kennis en gedegen advies geven over zelfzorggeneesmiddelen staan in deze verkiezing centraal. Want met geneesmiddelen die zonder recept van een arts te koop zijn bij de drogisterij dient zorgvuldig te worden omgesprongen. Een verkeerd advies kan immers grote gevolgen hebben voor de gezondheid van de klant. Vandaar dat alleen drogisterijmedewerkers met het keurmerk ‘Erkend specialist in de Zelfzorg’ mee mochten dingen in deze verkiezing.


Deel dit bericht:


Careality