Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
19 september 2017

Wie wordt opvolger van ‘Beste Zelfzorgadviseur 2016’ Desirée Werner van Erven?

De verkiezing tot Beste Zelfzorgadviseur is weer van start gegaan. Met deze verkiezing zetten we de (assistent)drogist die zijn klanten het beste adviseert over het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen in het zonnetje. Maar ook het belang van de drogisterijbranche in het algemeen wordt voor het voetlicht gebracht. Zo schrijft het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven in een bericht aan Careality.

Zelfzorggeneesmiddelen zijn veilig, mits ze volgens de voorschriften worden gebruikt. Daarom is goede advisering bij zelfzorg belangrijk. Ruim 75% van de zelfzorggeneesmiddelen (en meer dan 80% van de UAD/geneesmiddelen) wordt via de drogist verkocht. (Assistent)drogisten spannen zich continu in om hun vakkennis op peil te houden zodat zij de consument van het beste advies kunnen voorzien. Zij geven ruim 68 miljoen zelfzorgadviezen per jaar en voorkomen met minimaal 142.000 adviezen per jaar ernstige gezondheidsrisico’s. En dat mag iedereen weten. Meer dan 80 % van de drogisterijen garanderen verantwoorde zelfzorgadvisering door deelname aan het keurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg. Daarom nodigen we drogisterijmedewerkers van winkels met het keurmerk van harte uit om mee te doen aan de verkiezing Beste Zelfzorgadviseur.

Beste Zelfzorgadviseur word je niet zomaar!
Je moet namelijk op verschillende vakgebieden uitblinken: van kennis over kleine kwalen, producten en werkzame stoffen tot de kennis over de grenzen van zelfzorg en wanneer je naar de huisarts doorverwijst. Daarnaast moet je ook nog goede advies- en communicatievaardigheden bezitten.

Inschrijven
Elk jaar schrijven vele (assistent)drogisten zich in voor de verkiezing tot Beste Zelfzorgadviseur. We hopen dat we ook dit jaar weer veel aanmeldingen mogen ontvangen van alle partijen in de branche. Naast alle eer voor de medewerker en de formule/drogisterij, kan de winnaar een prachtige prijs tegemoet zien. Zo kreeg de winnaar van vorig jaar een reis voor 2 personen naar Curaçao. Ook voor de winnaars per categorie zijn mooie prijzen beschikbaar.

Meer informatie en inschrijven kan via de nieuwe website www.bestezelfzorgadviseur.nl

Inschrijven kan t/m 14 december 2017.


.
Wie wordt de opvolger van Desirée Werner van Erven
(midden op de foto), de winnares van vorig jaar?


Deel dit bericht:


Careality