Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
8 augustus 2018

95% van de vrouwen heeft een vitamine A tekort

We genieten vollop van de zon in Nederland momenteel. Natuurlijk, van felle zon krijg je rimpels, maar dat is niet het grootste probleem. Pigmentvlekken zijn dat wel, want die kunnen ontaarden in huidkanker. Dit meldt Van Lennep Kliniek in een persbericht aan Careality.

Het risico op huidkanker is groot, zelfs met zonbescherming, achter een ruit of onder een parasol loop je een risico. Als je eenmaal een pigmentvlek hebt, kun je er zeker van zijn dat je er nog veel meer krijgt, want het proces is in gang gezet en je vitale huidfuncties zijn verstoord. Een hogere zonbeschermingsfactor smeren of alleen maar peelen helpt dan helemaal niet meer. Je moet het anders aanpakken zegt cosmetisch arts Ludy Holst bij Van Lennep Kliniek: “Je moet de huid niet alleen beschermen, maar er moet een vitamine A concentratie worden opgebouwd in de huid. 95 % van de vrouwen heeft een vitamine A tekort. Door je huid op te bouwen met vitamine A, creëer je een inwendige zonbescherming en daarmee vorm je als het ware een parasolletje in je huid. Zo maak je je huid duurzaam mooier en verlaag je het risico op huidkanker”.

Vitamine A kan je slikken en smeren, maar deze aanpak vergt wel deskundige begeleiding door een cosmetisch arts in samenwerking met een daarvoor speciaal opgeleide huidtherapeut. Bij Van Lennep Kliniek kan je leren hoe je dit het beste kunt doen zonder dat je last krijgt van bijwerkingen.


Deel dit bericht:


Careality