Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
12 januari 2019

Boek: Little book of Chanel

Gabrielle ‘Coco’ Chanel was één van de eerste wereldberoemde iconen in de mode. Ze was verantwoordelijk voor een aantal revolutionaire ontwerpen uit de modegeschiedenis waaronder de Little Black Dress en het bouclé jasje. Little Book of Chanel is een prachtige geïllustreerd boekje over het leven en nalatenschap van deze mysterieuze modeontwerpster. Zo meldt Kosmos Uitgevers in een persbericht aan Careality.

Chanel was haar tijd ver vooruit en zag mogelijkheden om datgene aan vrouwen te geven waarvan ze zelf nog niet wisten dat ze het nodig hadden. Ze gebruikte herenkleding als basis voor ontwerpen die vrouwen vrijheid en macht gaven en uiteindelijk bracht haar tijdloze en elegante mode gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Vele jaren na haar dood is Coco Chanel nog altijd het boegbeeld van het Huis Chanel.

In dit boek lees je alles over de bijzondere vrouw die Coco Chanel was. Van haar eerste stappen in de modewereld, via haar revolutionaire sportkleding en klassiekers tot het wereldwijde imperium dat het merk Chanel nu is. Dit alles opgeluisterd met gedetailleerde foto’s en schetsen van haar ontwerpen, modefotografie en catwalkshots.

 ‘Moge mijn legende groeien – ik wens deze een lang en gelukkig leven toe,’ Coco Chanel.

Little book of Chanel | Emma Baxter-Wright | ISBN:9789021571980 |
€ 15,- | Verschijndatum: 26 februari 2019 | Kosmos Uitgevers


Deel dit bericht:


Careality