Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
19 augustus 2019

Allesoverhetgebit.nl voorziet in informatiebehoefte van patiënt

Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar Allesoverhetgebit.nl. De patiëntenwebsite over de mondzorg trok in de eerste helft van 2019 bijna 400.000 bezoekers. Dat schrijft KNMT in een persbericht aan Careality.

In totaal bezochten zij meer dan 900.000 pagina’s, vooral die over de kosten en vergoedingen van behandelingen. Maar ook kiespijn, kaakklachten en parodontitis staan hoog in de top 10 van meest geraadpleegde pagina’s. Bleken, pijn en spoed zijn de meest gezochte onderwerpen op de website.

Allesoverhetgebit.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over de tandarts, het gebit en de kosten van mondzorg. De site geeft ook voorlichting over hoe je je mond gezond houdt, wat je kunt doen bij klachten en wat behandelingen inhouden en kosten.

Tandartsen gebruiken allesoverhetgebit.nl ook als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten, onder andere via tv-schermen in de wachtkamer van hun praktijk. Het helpt hen patiënten laagdrempelig tips en adviezen te geven op het gebied van mondzorg.

Allesoverhetgebit.nl is een initiatief van de KNMT. De website geeft betrouwbare en onafhankelijk informatie over mondzorg. De inhoud wordt verzorgd door bij de beroepsvereniging aangesloten tandartsen en andere deskundigen uit het tandheelkundig veld.

Top 10 meest gezochte onderwerpen
1. Bleken 2. Kiespijn 3. Pijn 4. Spoed 5. Parodontitis 6. Kroon 7. Wortelkanaalbehandeling 8 Acute pijn 9. Verstandskies 10. Beugel.

Top 10 meest bekeken pagina’s
1. Tarieven 2. Kiespijn 3. Wat kost een implantaat 4. Wat kost een wortelkanaalbehandeling 5. Kaakklachten 6. Alles over kosten en vergoedingen 7. Parodontitis 8. Ontstoken tandvlees (gingivitis) 9. Wat kost een kroon 10. Wat kost een brug.


Deel dit bericht:


Careality