Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
27 januari 2020

Productiever met goede kantoorverlichting

Goede verlichting op kantoor is belangrijker dan je misschien denkt. Een goed verlicht kantoor zorgt voor een aangename werksfeer en verhoogt de productiviteit. Een slecht verlichte werkplek daarentegen kan negatieve gevolgen hebben op de stemming onder de werknemers, zorgt voor een slechte focus en maakt slaperig. Het is daarom noodzakelijk dat een kantoor goed verlicht is, dat houdt in: niet te veel licht, maar ook zeker niet te weinig. De Arbo heeft een aantal handige richtlijnen gemaakt voor verlichting op werplekken.

Arbo
Uit onderzoek van de Arbo blijkt dat voldoende daglicht op kantoor of op andere werkplekken zorgt voor productievere werknemers. Daarnaast maakt goede verlichting een werkplek veiliger – het is natuurlijk belangrijk dat je goed kunt zien waar je loopt. De Arbo zegt onder andere dat arbeidsplaatsen en directe toegangen daartoe tijdens de aanwezigheid van werknemers altijd verlicht moeten zijn door daglicht of kunstlicht. Vermoeidheidsklachten, hoofdpijn en lusteloosheid kunnen gevolgen zijn van slechte verlichting. Mochten er veel van dit soort klachten zijn, wordt aangeraden de verlichting te verbeteren door het nemen van technische en organisatorische maatregelen. Er zijn geen eisen gesteld aan verlichting in de Arboregelgeving, maar het is een handige leidraad om aan vast te houden voor het creëren van de optimale werkomgeving.

LED verlichting
Voor een perfect verlicht kantoor is led verlichting de beste optie. Met goede led creëer je in een handomdraai een fijnere werkplek. Daarnaast is het ook nog milieuvriendelijk doordat led lampen erg lang meegaan, en goed recyclebaar zijn. Bovendien zijn ledlampen zeer zuinig in verbruik, dus er kan flink worden bespaard op de maandelijkse energierekening. Met een Led tl armatuur valt nog meer te besparen op goede verlichting. Bij een Led tl armatuur hoef je geen losse TL buis en armatuur te kopen, deze zijn namelijk direct gecombineerd. De Led tl armaturen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor voor ieder kantoor en iedere werkplek de juiste verlichting kan worden gekozen.


Deel dit bericht:


Careality