Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
27 oktober 2021

Nieuwe EU Ecolabel criteria voor Cosmetica

Het aantal artikelen met het keurmerk EU Ecolabel blijft maar toenemen; het zijn er nu meer dan 83.000. Hét bewijs dat er een sterke interesse is bij zowel producenten als consumenten voor duurzamere producten. Vorige week zijn de herziene EU Ecolabel eisen gepubliceerd voor Cosmetica. Dit meldt SMK in een persbericht aan Careality.

Fabrikanten van cosmeticaproducten kunnen het keurmerk voor deze productgroepen aanvragen. Voor hen biedt EU Ecolabel een onafhankelijk, gecontroleerd bewijs dat hun producten écht milieuvriendelijker zijn. Want gecertificeerde producten moeten aantoonbaar voldoen aan de betrouwbare en duidelijke duurzaamheidseisen die het EU Ecolabel stelt.

Goed zorgen voor jezelf, én het milieu
Consumenten zijn steeds vaker op zoek naar gezonde en duurzamere producten. Dat geldt ook voor henzelf bij het gebruik van cosmetica. Met het EU Ecolabel certificaat kunnen producenten betrouwbare milieuvriendelijke alternatieven bieden voor persoonlijke verzorging en hygiëne, zoals zeep, shampoo, badschuim, scheergel, make-up, zonnebrandcrème en tandpasta. Het EU Ecolabel maakt het gemakkelijk om een keuze te maken voor dergelijke duurzamere producten. Want consumenten hoeven alleen maar te letten op het logo met de bloem.

EU Ecolabel garandeert:

  • Een lage toxiciteit voor in het water levende organismen
  • Biologisch afbreekbare ingrediënten
  • Beperkt gebruik van gevaarlijke stoffen
  • Een minimale hoeveelheid verpakkingsmateriaal en verpakkingen die gemakkelijk te recyclen zijn
  • Toepassing van hernieuwbare ingrediënten van duurzame oorsprong
  • Goede prestaties en niet getest op dieren

Webinar
Fabrikanten van cosmetica zijn van harte welkom op het technische webinar “New EU Ecolabel criteria for cosmetics and animal care products – Mobilizing industry and empowering consumers in the green transition”, op 27 oktober 2021. Dit webinar wordt georganiseerd door de Europese Commissie. Tijdens dit event worden de nieuwe criteria gepresenteerd en wordt informatie gegeven over de procedure voor het aanvragen van het keurmerk EU Ecolabel. (…)

https://europeesecolabel.nl

(Beeld: SMK)


Deel dit bericht:


Careality