Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
16 februari 2022

Grote zorgen om wijziging Geneesmiddelenwet

De Tweede Kamer behandelt op dit moment een zogenaamde Veegwet met daarin een ‘technische’ wijziging van artikel 62 van de Geneesmiddelenwet. Deze aanpassing maakt het mogelijk dat h­et persoonlijke advies van een apotheker of drogist, bij de verkoop van UAD-geneesmiddelen, wordt vervangen door een digitale tablet. Hier is echter geen sprake van een technische wijziging, maar een ingrijpende wijziging die risico’s voor de volksgezondheid met zich meebrengt. Het CBD en het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) vinden dit onnodig en gevaarlijk voor de volksgezondheid en lieten dit via een brief aan de betrokken Kamerleden weten.

Dit meldt het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) in hun digitale nieuwsbrief over zelfzorg, februari 2022.

Lees verder op drogistensite.nl van het CBD, onder het kopje Nieuws.


Deel dit bericht:


Careality