Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
30 maart 2023

Voedingssupplementen steeds populairder

Meer dan de helft van de Nederlanders gebruikt voedingssupplementen. Dat blijkt ook uit de nieuwste Voedselconsumptiepeiling (VCP) van het RIVM. Voor sommige mensen is er een suppletieadvies, maar nog niet iedereen volgt dit advies op. Bovendien blijkt uit de peiling dat meer dan de helft van de Nederlanders niet genoeg groente, fruit en vis eet, allemaal belangrijke bronnen van voedingsstoffen. Dit meldt de NPN in hun nieuwsbrief Extra #2 2023, actualiteiten uit de supplementenbranche.

Uit de Voedselconsumptiepeiling 2019-2021 van het RIVM[1] die in februari 2023 gepubliceerd is, blijkt dat 57% van de volwassenen voedingssupplementen gebruikt. Wat opvalt is, dat 69% van de vrouwen supplementen gebruiken tegenover 44% van de mannen. Er is wel een duidelijke trend: supplementen worden steeds populairder over de jaren heen. In 2007-2010 gebruikte 44% van de 7-69 jarigen voedingssupplementen en in 2019-2021 waren dat 54%. Deze cijfers laten zien dat Nederlanders steeds bewuster met hun gezondheid bezig zijn. (…)

[1] https://www.rivm.nl/voedselconsumptiepeiling

(Beelden: archief Careality)


Deel dit bericht:


Careality