Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
8 juni 2023

Drogist Monique Huiberts van DA Den Helder Beste Zelfzorgadviseur 2023

Monique Huiberts van DA Drogisterij & Parfumerie Oosterom in Den Helderis de Beste Zelfzorgadviseur van Nederland. Deze topdrogist stond gisteravond voor de derde keer in de finale en ontving de award uit handen van presentator Art Rooijakkers, IVM-directeur Ruud Coolen van Brakel en CBD-voorzitter Ed van de Weerd.

De verkiezing tot Beste Zelfzorgadviseur zet de drogist die klanten het beste adviseert over gezondheid en het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen in de schijnwerpers. Kennis en deskundig advies staan centraal, want goed advies bij zelfzorg is belangrijk. Alle drogisten samen geven maar liefst 64 miljoen gezondheidsadviezen per jaar en helpen Nederland daarmee zo gezond en vitaal mogelijk te blijven.

Veilig medicijngebruik
Bij gecertificeerde drogisterijen met de Groene Plus is de consument verzekerd van het juiste product PLUS deskundig advies over zelfzorg. De (assistent)drogisten van drogisterijwinkels met de Groene Plus hebben een gedegen opleiding achter de rug en volgen elk jaar nascholing om de consument het beste advies te kunnen geven. Om de Beste Zelfzorgadviseur van de meer dan 8.000 goed geschoolde (assistent)drogisten te worden, voltooien de finalisten eerst digitale kennistoetsen. Vervolgens krijgen ze een mysteryshopper op bezoek en verschijnen zij voor de jury o.l.v. voorzitter en directeur van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik, Ruud Coolen van Brakel: “In het kader van veilig medicijngebruik is de drogist een belangrijke beroepsgroep met een sterke signaleringsfunctie. De drogist is als laagdrempelige gezondheidsadviseur fors in zijn rol gegroeid en de jury was ook dit jaar weer onder de indruk van de kennis en kunde van de finalisten.”

Monique Huiberts kwam na alle rondes als winnaar uit de bus. De overige finalisten waren: Linda Pronk van Etos Warmerhuizen, Stef Ketelings van Kruidvat Born en Natalie van Wijk van Trekpleister Bodegraven. Linda Pronk is een gepassioneerde vakvrouw met een geruststellende uitstraling, Natalie van Wijk is zeer betrokken bij de gezondheid van haar klanten en biedt soms liever een warme schouder dan een pakje valeriaan en Stef Ketelings is een echte groeidiamant die risicosituaties goed weet te achterhalen, aldus de juryrapporten.

Ambassadeur
Winnaar Monique Huiberts behaalde een 8,8 voor de toetsen en de mystery ronde en wist de vakjury te overtuigen met haar enorme vakkennis over kleine kwalen en zelfzorg. Ze weet waar de grenzen van de drogist liggen en wanneer iemand beter een huisarts kan bezoeken en is alert op risico’s bij het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen. Ze is empathisch, geeft duidelijk advies aan de klant en leefstijltips om klachten te voorkomen. “Door mee te doen aan deze verkiezing test ik mijn kennis en kan ik mijn klanten nog beter adviseren, want daar doe je het ten slotte voor”, zegt winnares Monique die de drogisterijbranche een jaar lang als ambassadeur zal vertegenwoordigen en een reischeque van 1.250 euro in de wacht sleepte.

Ook meedoen aan de verkiezing tot Beste Zelfzorgadviseur? Geef je alvast op voor 2024 via https://drogistensite.nl/meer-over-de-drogist/werken-in-de-drogisterij/beste-zelfzorgadviseur/inschrijven-verkiezing/.

Fotografie: Jan Buteijn


Deel dit bericht:


Careality