Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
27 juli 2023

Evenwichtige balans in KNDB-CAO

Zelfstandige drogisterijbedrijven beschikken vanaf heden weer over een nieuwe KNDB-CAO. Leden van de Koninklijke Nederlandse Drogisten Bond (KNDB) hebben met ruime meerderheid ingestemd met het Onderhandelingsresultaat voor de KNDB-CAO die loopt van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024. Ook de leden van CNV Vakmensen en FNV hebben ingestemd met het vorige week behaalde resultaat. Daarmee kunnen we nu definitief spreken van een nieuwe KNDB-CAO.

Het bestuur is blij dat er zoveel felicitaties van leden zijn ontvangen op deze nieuwe CAO. Dit betekent dat wij de belangen en de wensen van onze achterban goed hebben vertegenwoordigd tijdens ons overleg met de vakbonden. Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. Voor het eerst in de geschiedenis is een nominale loonsverhoging afgesproken binnen onze branche; dus centen in plaats van procenten. Daardoor stijgen de lagere lonen procentueel meer dan de hogere lonen.

Nominale loonsverhoging
Per 1 juli 2023 vindt de eerste loonsverhoging plaats van minimaal € 0,40 per uur. In de nieuwe loontabel zijn nieuwe treden ingebouwd zodat er weer een logische afstand komt tussen leeftijd, functiejaren en functiegroepen. In die loontabel van 1 juli is de loonsverhoging van € 0,40 p/uur ook verwerkt. Per 1 januari 2024 volgt een loonsverhoging van € 0,35 per uur. De loonsverhoging voor bovenschaalse lonen zijn respectievelijk € 0,40 per uur per 1 juli 2023 en € 0,35 per uur per 1 januari 2024.

CAO-akkoord
Het onderhandelingsresultaat is inmiddels omgezet in een CAO-akkoord en is te vinden op de site van de KNDB via KNDB.org. In dat CAO-akkoord staan alle afspraken opgenomen die overeen zijn gekomen. Via het tabblad ‘Personeel’ van de site zijn de loonschalen te downloaden. De KNDB-CAO zal ook nu weer voor algemeenverbindendverklaring worden aangemeld bij het ministerie.


Deel dit bericht:


Careality