Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
2 april 2024

De zelfzorgmarkt steeg in 2023 met ruim 8%

De omzet van de totale zelfzorgmarkt steeg in 2023 met 8,2% naar 986 miljoen euro. Ook het aantal verkochte verpakkingen steeg met 2,2 % naar 177,4 miljoen. Dit schrijft brancheorganisatie Neprofarm in hun nieuwsbrief van vandaag,

De meeste zelfzorgmiddelen werden verkocht in de drogisterijen (78,3%), gevolgd door de supermarkten (13,9%) en de apotheken (7,8%). Zowel bij drogisterij als apotheek steeg de verkoop van vitamines & mineralen. Sinds 1 januari 2023 worden vitamine D preparaten niet meer vergoed uit het basispakket, wat deze stijging kan verklaren.  

Klik hier voor een gedetailleerd overzicht van de marktcijfers uitgesplitst naar productgroepen, verkoopaandelen en verkoopkanalen.


Deel dit bericht:


Careality