Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
7 december 2016

De Crash Course Cosmetica 2016

Op 8 november 2016 organiseerde de NCV Academy de Crash Course Cosmetica. Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst speciaal voor beautyjournalisten, wordt op een inhoudelijke, wetenschappelijk gerichte manier ingegaan op belangrijke en actuele kwesties uit de cosmeticabranche.
NCV Ronald van Welie 1-5-2014
De bijeenkomst vond plaats in ’t Huis aan de Amstel in Amsterdam op een van de eerste winterse dagen sinds de zomer. Directeur van de NCV en toxicoloog Ronald van Welie (foto) legde uit dat er geen verband is aangetoond tussen het gebruik van anti-transpirant en borstkanker. Consumenten hoeven zich daar dus geen zorgen over te maken. Daarnaast vertelde hij over de initiatieven op het gebied van duurzaamheid van de cosmetica-industrie. Geurexpert Tanja Deurloo en fragrance scientist Enna van Velsen behandelden in een gezamenlijke presentatie 3 belangrijke onderwerpen rondom het thema Parfum:

De productontwikkeling van cosmetica met geur;
Tanja Deurloo legde uit welke verschillende hoofdsoorten er bestaan binnen de parfums. Je hebt de Fougeres, de Chypres en de Aldehydes. Ook werd verteld dat de kosten van parfumingrediënten heel hoog kunnen zijn, zo kost 1 kilo rozenolie al gauw zo’n 5000 euro. Dat komt omdat voor 1 kilo rozenolie een treinwagon vol rozenblaadjes nodig is. Gelukkig zijn er nu ook synthetische alternatieven voor een ingrediënt als rozenolie. Dit alternatief bestaat uit precies dezelfde samenstelling maar is een stuk duurzamer.

Het belang van geur bij cosmetica;
Ons reukvermogen is het meest emotionele en intuïtieve zintuig. De associaties die we hebben met parfum zijn daarom zeer krachtig. Geur is niet alleen belangrijk bij cosmetica. Wist u dat bijvoorbeeld ook vliegtuigmaatschappijen nadenken over een eigen geur?

De parfumallergenen;
Enna van Velsen legde uit dat er in Europa een lijst is opgesteld met een aantal parfumallergenen die op de verpakking vermeld moeten worden, zodat consumenten die hier allergisch voor zijn de betreffende producten kunnen vermijden. Ook legde ze uit dat een natuurlijk ingrediënt zeker niet altijd beter is dan een synthetisch ingrediënt. Vaak zitten er juist ook in natuurlijke ingrediënten veel potentiële allergenen.

De NCV kijkt terug op een leuke interactieve bijeenkomst waarin er voor alle aanwezige journalisten ruimte was om issues aan te kaarten.

Heeft u interesse in wat er gebeurt binnen de cosmeticawereld? Meldt u zich dan nu aan voor de nieuwsbrief CosmeticaNU. De datum en het onderwerp voor de volgende bijeenkomst zal ook via deze nieuwsbrief bekend worden gemaakt.

(bron foto streamer: Clarins)


Deel dit bericht:


Careality