Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
26 januari 2017

Nieuw: Kneipp Arnica Douche voor soepele spieren

Na het sporten of een fysiek intensieve dag is er niets lekkerder dan een warme douche. Extra geschikt voor dit moment is de nieuwe Kneipp Arnica Douche. Deze kruidige frisse douche met waardevol arnica-extract biedt verlichting voor de spieren na fysieke inspanning. Het is een ideale combinatie van functionele verzorging met een aansprekende geur. Zo schrijft Kneipp in een persbericht aan Careality.

Kneipp Arnica Douche vitaliseert en regenereert. De kruidige frisse geur van de essentiële oliën prikkelt de zintuigen en het waardevolle arnica-extract reactiveert en versoepelt de spieren. De combinatie van een extra vleugje eucalyptus en rozemarijn zorgt voor een verkwikkend effect en een frisse geur. Deze douche is dus ideaal voor na fysieke inspanningen zoals sporten, skiën, maar ook bijvoorbeeld bij verhuizen of na een dagje festivallen.

Het Kneipp Arnica assortiment en verkoopadviesprijzen
Het Kneipp Arnica assortiment bestaat uit verscihllende producten om spieren te versoepelen en de zintuigen te reactiveren. Er is Arnica Massageolie, Badolie, Badbruistablet en nu ook Douche.

* Arnica Douche 200ml: € 5,49 (vanaf eind februari a.s. leverbaar)
* Arnica Massageolie 100ml: € 8,12
* Arnica Badolie 100ml: € 9,14
* Arnica Badbruistablet 80gr: € 1,99

Kneipp en Arnica Montana
Arnica, ook wel valkruid of wolverlei genoemd, was het lievelingskruid van Sebastian Kneipp. Arnica staat bekend om zijn kwaliteiten zoals verzachting bij kneuzingen, zwellingen of blauwe plekken en ter verlichting bij spierpijn of gewrichtspijn.

Ook vandaag de dag is arnica een belangrijk plantaardig ingrediënt voor Kneipp Arnica producten zoals badolie, badbruistabletten en massageolie en de nieuwe Arnica Douche. We gebruiken een speciaal ras van deze plant, de Arnica Montana L. (de zogenaamde Spaanse arnica). Deze soort arnica is zeer huidverdraagzaam, waardoor er weinig kans is op allergische reacties.

Om de voorraad van wilde Arnica Montana L. te beschermen, ondersteunde Kneipp tot 2014 een arnica teeltproject in Duitsland en teelde een eigen ras met de naam Arvita. Maar helaas bleek in de daaropvolgende jaren dat de natuur het niet aankon. Vorstschade, droogte en andere omgevingsfactoren veroorzaakte veel schade aan de teelt. Het bleek niet haalbaar om voldoende en kwalitatieve arnica te kweken in Duitsland.

Ondanks de investeringen en de grote tegenvaller gaven wij niet op: sinds 2015 wordt de teelt van zuivere Arnica in het noorden van Spanje gedaan. Een project waar veel geduld voor nodig is. Maar dat hebben wij ook, we bestaan tenslotte al meer dan 125 jaar.

Voor meer feiten en weetjes over Kneipp Arnica:
https://www.kneipp.com/nl_nl/natures-expert/planten/planten-en-kruidengids/planten-en-kruidengids/arnica/


Deel dit bericht:


Careality