Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
8 februari 2017

Therme is voorloper bij introductie SLS & SLES vrije producten

De grondstoffen Sodium Laureth Sulfate (SLES) en Sodium Lauryl Sulfate (SLS) zijn reeds enkele jaren in opspraak. Deze grond-
stoffen hebben een schuimend en ontvettend effect. Iets dat de consument ook verwacht bij een douchegel of ander reinigend product. Maar naast het schuimende en ontvettende effect kunnen deze grondstoffen óók een uitdrogend effect hebben op de huid. De (steeds bewuster wordende) consumenten verwachten daarom steeds vaker dat er alternatieve grondstoffen in de reinigings-
producten verwerkt worden. Dit meldt leverancier Remark B.V. in een persbericht aan Careality.

Therme maakt eerste stap voor introductie producten zonder SLS & SLES
De huidverzorgingsproducten van Therme zijn altijd al zacht en verzorgend voor de huid geweest. Na een lang ontwikkel- én onderzoekstraject is het de Labaratoire de Therme gelukt om een vervangende grondstof te vinden voor SLS en SLES. De nieuwe alternatieve grondstof die Therme gebruikt in haar producten is zachter is
voor de huid en heeft hetzelfde, zo dan niet betere, schuimende effect heeft.

Vanaf begin maart 2017 zullen de producten mét deze verbeterde receptuur in de winkels én in de webshop van therme.nl verkrijgbaar zijn.


Deel dit bericht:


Careality