Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
22 maart 2017

Zakenvrouw 2016 Vivienne Eijkelenborg (Difrax) geeft stokje door aan Zakenvrouw 2017

Toen ik op 21 maart 2016 de prestigieuze Prix Veuve Cliquot 2016 in ontvangst mocht nemen in het bijzijn van Koningin Maxima startte mijn reis als Zakenvrouw van het jaar 2016. Nu een jaar later ben ik zo veel ervaringen rijker en heb ik gisteren met trots het stokje overgedragen aan reisonderneemster Elske Doets; Zakenvrouw van het jaar 2017.

Dit jaar mocht ik als zittende zakenvrouw onderdeel zijn van de jury, een ware eer. Elske Doets geeft vanaf 2001 als directeur-eigenaar leiding aan Jan Doets Reizen, een succesvolle direct-sell reisorganisatie gespecialiseerd in vakantiereizen op maat naar de Verenigde Staten en Canada. Ze zag het bedrijf dat gevestigd is in Heerhugowaard sindsdien fors groeien. Elske Doets heeft wezenlijk bijgedragen aan een positieve waardering van het vrouwelijk ondernemerschap in Nederland. Een van haar zakelijke motto’s is dan ook Doen. Durf. Doorzetten. Iets wat ik herken.

Think big, aim high, shoot for the moon  

Dat is een van mijn zakelijke motto’s. En dat heeft alles te maken met Doen. Durf. Doorzetten. Vrouwen zijn vaak te bescheiden, willen liever niet op de voorgrond – zo was ik ook. Maar daardoor wordt onterecht gedacht dat er weinig vrouwelijke ondernemers zijn. Ik vind het belangrijk om een voorbeeld naar alle onder-
nemende vrouwen en de jongere generatie te stellen dat ook zij een bedrijf – internationaal – kunnen leiden.

De enigen die vrouwen tegenhouden zijn wijzelf. Ik heb eerst nee gezegd toen ik gevraagd werd als voorzitter van de Entre-
preneurs’ Organization
– gewoon omdat ik niet overtuigd was van mij eigen kunnen. Pas bij derde keer zei ik ja. Nu zou ik zeggen Just do it….!

Een jaar vol ervaringen

Ik heb de Prix Veuve Cliquot altijd gezien als een ‘prijs met een opdracht’. Nu ik mijn titel ‘Zakenvrouw van het Jaar’ heb over-
gedragen aan Elske zit deze opdracht er wat mij betreft nog niet op. Er is nog zo veel te doen om vrouwen te ondersteunen en aandacht te vragen voor vrouwelijk ondernemerschap!

Bovendien blijven wij bij Difrax gewoon doorgaan met champagne drinken want Difrax bestaat dit jaar 50 jaar! Ter ere daarvan introduceren we een bijzondere Goud collectie.

Succes

Ik wil Elske Doets alle succeswensen in dit bijzondere jaar! Ik weet zeker dat ze de prijs goed zal uitdragen en het verschil voor vrouwelijk ondernemerschap gaat maken!

(bron: bericht/foto Difrax)


Deel dit bericht:


Careality