Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
3 april 2017

Faco: ‘D.I.O. levert als enige verantwoorde zorg in Suriname’

Twaalf medewerkers van de D.I.O. drogisterijen in Suriname hebben de schoolbanken weer opgezocht. Na een spoedcursus van drie dagen hebben inmiddels negen van de twaalf kandidaten hun diploma ‘Verkoop in de drogisterij’ op zak. Dit schrijft Faco Retail in een persbericht aan Careality.

Ondernemer Arthuro Rodrigues is overtuigd van de noodzaak van gediplomeerd personeel in zijn winkels. In 2009 opende hij zijn eerste D.I.O. drogisterij in Suriname. Nu heeft hij inmiddels 6 drogisterijen en dus heel wat werknemers in dienst. Omdat de winkels in Suriname van 09:00 tot 21:00 uur geopend zijn, heeft hij voor iedere winkel twee gediplomeerde drogisten nodig. Arthuro wil, net zoals in Nederland, ook in zijn D.I.O. drogisterijen gediplomeerde medewerkers die uitblinken in vakkennis en verantwoorde zorg. (vervolg onder foto)

?

Vanuit het D.I.O. hoofdkantoor in Diemen vertrok opleidingsmanager Anneke Kerkhoff naar Suriname om de dames een intensieve spoedcursus te geven. Worden er normaal weken uitgetrokken voor de opleiding ‘Verkoop in de drogisterij’, nu moest het in slechts drie volle dagen gebeuren, met op de vierde dag al het examen. Geen gemakkelijke opdracht. Ook het feit dat het Nederlands in Suriname vaak dubbele betekenissen herbergt, zorgde nogal eens voor gegrinnik. Neem de spanningshoofdpijn die voelt als een band om het hoofd. Deze band werd begrepen als een stoffen band die om het hoofd gewikkeld is.

De missie van Arthuro Rodrigues ligt volledig in lijn met het beleid van D.I.O. in Nederland. D.I.O. is voortdurend bezig de kwaliteit te bewaken en te verbeteren en haar kennis up to date te houden. Met negen geslaagden is D.I.O. Suriname dan ook een goed eind op weg.


Deel dit bericht:


Careality