Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
27 april 2017

Kundigheid verkoopmedewerker parfumerie nu geregistreerd in digitaal cosmeticapaspoort!

Het zogenaamde rode boekje, ook bekend als Cosmeticapaspoort, heeft een meer eigentijdse digitale versie gekregen. Vanaf heden kun je als verkoopmedewerker zélf bijhouden welke trainingen je gevolgd hebt en of je al in aanmerking komt voor een certificaat.

Het is eenvoudig om via www.cosmeticapaspoort.nl je huidige papieren paspoort om te zetten naar een digitale versie met daarin de tot nu toe geregistreerde gegevens. Als je een training hebt bijgewoond krijg je van de trainer een code waarmee je de gevolgde training zelf registreert.

Heb je nog geen Cosmeticapaspoort dan kun je zelf via www.cosmeticapaspoort.nl er een aanvragen.

In 2007 heeft de Groep Dépositaire en Exclusieve Distributie (GDED), aangesloten bij de Nederlandse Cosmetica Verenging (NCV), speciaal voor de verkoopmedewerkers in de parfumeriespeciaalzaken het Cosmeticapaspoort ontwikkeld. Productkennis en verkoopkunde, en dus óok opleidingen en merktrainingen, zijn van groot belang om de consument kundig én enthousiast te adviseren.

Leo Hertz, voorzitter GDED, “de huidige consument is mede dankzij internet vaker goed en beter geïnformeerd. Hierdoor worden er hogere eisen gesteld aan de kwaliteit en vakbekwaamheid van de verkoopmedewerker. Het beschikken over voldoende kennis en een plezierige klantcontact in een omgeving waar je kennis kunt maken met nieuwe producten, alsmede producten kan testen/ruiken is belangrijker dan ooit! Met het digitale cosmeticapaspoort kunnen verkoopmedewerkers aantonen dat zij vakbekwaam zijn en over kennis beschikken om de consument te adviseren. Wij verwachten dat steeds meer verkoopmedewerkers een cosmeticapaspoort actief en met plezier zullen gebruiken.”

In het Cosmeticapaspoort kunnen alle gevolgde trainingen bijgehouden worden. Het is ook mogelijk de volgende cosmeticacertificaten te behalen:

Certificaat (1) Cosmetica-Adviseur:
4 huidverzorgingstrainingen (verschillende merken)
2 make-uptrainingen
1 parfumtraining

Certificaat (2) Top Cosmetica-Adviseur:
Naast de trainingen bij certificaat (1) het met goed resultaat hebben gevolgd van:
2 huidverzorgingstrainingen (verschillende merken en ander merk dan bij certificaat 1)
2 make-uptrainingen (verschillende merken en ander merk dan bij certificaat 1)
2 parfumtrainingen (verschillende merken en ander merk dan bij certificaat 1)
2 gespecialiseerde trainingen (zoals trainingen m.b.t. heren- en zonnecosmetica)

Vragen? Neem contact op met de NCV via info@ncv-cosmetica.nl


Deel dit bericht:


Careality