Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
27 april 2017

Iedereen op Koningsdag makkelijk mobiel betalen dankzij iDEAL

Tijdens Koningsdag kun je dit jaar op vrijmarkten spulletjes afrekenen met behulp van handige betaalapps. Dankzij nieuwe mogelijkheden van iDEAL kunnen gewone particulieren elkaar met hun smartphones snel en veilig cashvrij betalen, aldus Betaalvereniging Nederland in een persbericht aan Careality.

Handige mobiele betaalapps
Betaaldienstverlener Online Betaalplatform heeft een slimme Vrijmarkt App voor particuliere verkopers ontwikkeld. Kopers scannen met de iDEAL-app een veilige iDEAL QR-code, herkenbaar aan het iDEAL-logo in het midden, en betalen via de vertrouwde mobiele app van hun eigen bank.

Met Tikkie van ABN AMRO en Ipayou van Rabobank kunnen particulieren dankzij iDEAL ook betrouwbaar aan elkaar betalen. Met Tikkie kun je een betaalverzoek via WhatsApp naar iemand anders verzenden. De betaler hoeft Tikkie zelf niet te gebruiken en kan via een iDEAL-link betalen. Met Ipayou kun je betalen naar een mobiel nummer. De begunstigde ontvangt een SMS-bericht van de betaling en hoeft de app zelf niet te gebruiken. Je kunt beide apps ook gebruiken als je klant bent van een andere bank dan ABN AMRO en Rabobank.

Onlangs heeft Sowdan een mobiele betaalapp gelanceerd waarmee je met behulp van iDEAL snel kunt betalen of een betaalverzoek kunt verzenden. Sowdan werkt in combinatie met bankrekeningen van vrijwel alle Nederlandse banken.

Rekeninghouders van ING en bunq kunnen vanuit hun gewone bankapp een iDEAL-betaalverzoek verzenden om kopers voor spulletjes te laten betalen. Een koper ontvangt het betaalverzoek via e-mail, SMS, WhatsApp of iMessage en betaalt uiteindelijk met de mobiele app van zijn eigen bank, ook als dat een andere bank dan ING of bunq is.

Handig en veilig, al die betaalapps, want daarmee kun je op vrijmarkten kopen en verkopen zonder contant geld op zak. Slimme handelaren hoeven op Koningsdag niet meer in de rij te staan voor de geldautomaat of wisselgeld in kas te hebben.


Deel dit bericht:


Careality