Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
6 juni 2017

DA en D.I.O. gaan definitief samen verder

Mosadex laat vandaag in een persbericht aan Careality weten dat de organisaties achter de twee formules DA en D.I.O. (Nederlandse Drogisterij Service en FACO) definitief samen verder zullen gaan. Eerder had de ACM al laten weten positief te besluiten over de overname van FACO door NDS.

Wat betekent dit voor de zelfstandig drogist?
Voorlopig blijven beide formules naast elkaar bestaan. Samengebundeld hebben DA en D.I.O. ruim 400 zelfstandige drogisterijen in Nederland. Hierdoor ontstaat een nieuwe grote partij met voldoende concurrentiekracht in een uiterst competitieve markt die tot op heden gedomineerd wordt door ketens. Dit is ook goed nieuws voor de consument, die bij een lokale ondernemer de persoonlijke aandacht en keuzevrijheid vindt die zij zoekt.

Wat betekent dit voor de aansturing?
De komende maanden voegen we de bedrijven samen. Het nieuwe bedrijf wordt geleid door: Jos Jongstra (algemeen directeur).

Met het samengaan van NDS en FACO treedt Henk Castelijns per direct terug als algemeen directeur van NDS. Hij blijft als adviseur van de directie verbonden aan de nieuwe organisatie. Totdat de nieuwe organisatie definitief gestalte heeft gekregen, neemt Walborgh Kieskamp de functie van algemeen directeur NDS waar.

Mosadex Groep kiest voor kruisbestuiving
In december 2015 maakte DA een doorstart onder de Nederlandse Drogisterij Service (NDS), onderdeel van Mosadex Groep. Ook FACO/D.I.O. wordt hier nu ondergebracht. Mosadex Groep kiest als financieel solide marktleider in de farmaceutische zorg hiermee ook voor de retailmarkt. Mosadex Groep doet dit omdat zij kansen ziet voor synergetische voordelen tussen Holland Pharma met NDS/DA en FACO/D.I.O. en tussen zelfstandige apotheken en drogisterijen.

Foto: fotolia/rcfotostock 

Deel dit bericht:


Careality