Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
28 september 2017

Gebruik van lippenbalsem bij onze dagelijkse verzorging is veilig

Minerale oliën, ook wel paraffinen of MOSH genoemd, worden al meer dan honderd jaar veilig in cosmetica gebruikt. De veiligheid voor consumenten heeft de hoogste prioriteit voor de cosmeticafabrikant. Het gebruik van lippenbalsems met minerale oliën is veilig voor onze gezondheid. Dit meldt de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) in een persbericht aan Careality.

Lippenbalsems op basis van minerale oliën kunnen heel kleine sporen van MOAH (Mineral Oil Aromatic Hydrocarbons) bevatten. MOAH wordt niet als ingrediënt toegevoegd aan lippenbalsems; daarom wordt deze stof niet vermeld in de ingrediëntendeclaratie (op het etiket).  Cosmeticafabrikanten gebruiken gezuiverde minerale oliën van hoge kwaliteit, die veilig zijn voor consumenten. De hoge kwaliteitseisen waaraan lippenbalsems moeten voldoen, garanderen dat uitsluitend minerale oliën van hoge kwaliteit worden gebruikt.

Lippenbalsems moeten voldoen aan de eisen die de wetgeving aan ze stelt. De belangrijkste eis is dat lippenbalsems, net als alle andere cosmeticaproducten, veilig bij onze dagelijkse verzorging kunnen worden gebruikt. De minimale hoeveelheid MOAH die soms na zuivering van de minerale olie (MOSH) als sporen achterblijft, is via wetenschappelijk onderzoek veilig bevonden voor de gezondheid van consumenten. In de hoeveelheden waarin de stof in lippenbalsems soms voorkomt, is géén sprake van een mogelijk negatief effect op de gezondheid.

Kortom, lippenbalsems zijn veilig voor onze gezondheid en kunnen met plezier worden gebruikt bij onze dagelijkse verzorging.

Lees meer over de wetgeving voor cosmetica.


Deel dit bericht:


Careality