Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
28 september 2017

Nieuwe exameneisen Pharmacon gereed

De exameneisen voor 2018 zijn gereed en via deze link te downloaden. Uit de exameneisen zijn producten verwijderd die uit de handel zijn genomen of een nieuwe afleverstatus hebben gekregen. En er zijn nieuwe producten en bijbehorende werkzame stoffen toegevoegd. Een belangrijke wijziging bij de exameneisen van het examen Toezicht is dat in de bijlagen nu ook de Nederlandse Drogistennorm en de belangrijkste risicowaarschuwingen zijn opgenomen. Deze informatie werd als bekend verondersteld bij het examen Toezicht aangezien het ook onderdeel uitmaakt van de exameneisen van Adviseren 1, 2 en Compleet. Deze examens gaan vaak vooraf aan het examen Toezicht, maar afgelopen jaar bleek dat niet iedereen de examens in deze geadviseerde volgorde maakt. Vandaar dat deze bijlagen nu ook bij de exameneisen voor het examen Toezicht zijn opgenomen. De exameneisen hebben verder geen grote wijzigingen ondergaan. Dit meldt Pharmacon in een bericht aan Careality. De Stichting wenst alle kandidaten veel succes bij de voorbereiding op het examen!

De examenprijzen voor de examens van Pharmacon worden per 1 januari 2018 geïndexeerd met 1,4%. Dit zijn de nieuwe examenprijzen geldend voor de examens die vanaf 1 januari 2018 worden afgenomen:

– Adviseren Compleet                  EUR 192,65 incl BTW
– Alle overige examens :              EUR 112.10 incl BTW
– Mondeling examen Compleet:  EUR 289,95 incl BTW
– Mondeling overige examens:    EUR 168.75 incl BTW

De data voor de mondelinge examens zijn 23 mei en 14 november 2018

Voorlichtingsfilm
Examen doen via Pharmacon, hoe gaat dat in zijn werk? Wij krijgen regelmatig de vraag hoe een examendag er uitziet en hoe je je het beste kunt voorbereiden op een examen. Daarom hebben we een voorlichtingsfilm gemaakt.

Examenkandidaat Emma wordt in de film gevolgd tijdens de voorbereiding op het examen Adviseren Compleet. Daarna kun je zien hoe haar examendag verloopt. Wil jij ook weten wat jou te wachten staat? Hoe het examenlokaal eruit ziet of wat je mee mag nemen naar je examen? Bekijk dan hier de film.


Deel dit bericht:


Careality