Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
20 november 2017

Zaanstad en Veenendaal winnaars in de verkiezing van ‘Gemeente met de Schoonste Winkelgebieden 2017’

Tijdens de vijfde editie van het Landelijk Zwerfafvalcongres ‘Het Rendement van Schoon’ in Media Plaza te Utrecht vond vandaag de prijsuitreiking plaats van de verkiezing ‘Gemeente met de Schoonste Winkelgebieden 2017’. De gemeente Zaanstad werd door Stichting Nederland Schoon bekroond tot de winnaar in de categorie ‘Grote Gemeente’ van deze verkiezing. De gemeente Veenendaal werd tot winnaar uitgeroepen in de categorie ‘Middelgrote Gemeente’. Tevens werd de Grootste Stijger 2017 bekendgemaakt. Winkelgebied Ferdinand Bolstraat in Amsterdam heeft ten opzichte van vorig jaar de grootste verbetering laten zien op de ranglijst van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing.

Voor de verkiezing zijn afgelopen maanden 612 winkelgebieden onderzocht in 88 verschillende gemeenten. Tijdens het congres werd onder het motto ‘Schoon is de norm’ vanuit verschillende invalshoeken bekeken hoe zwerfafval kan worden voorkomen. Hiermee wordt aangesloten op het Rijksbrede-programma ‘Nederland circulair in 2050’ waarin één van de belangrijkste operationele doelen binnen dit programma zwerfafval betreft. Middels de aanpak van zwerfafval is de wens dat bedrijven en burgers bewust worden van de duurzaamheid van zwerfafval in de verschillende fases; van productie, het gebruik, recycling tot en met hergebruik. Het congres is een gezamenlijke inspanning van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD, allen partners in de Landelijke Aanpak Zwerfafval (LAZ). Voor meer informatie: nederlandschoon.nl

Foto links: Winnaar in de categorie ‘Grote gemeente’ Zaandstad met v.l.n.r.; Anne van Santen (NederlandSchoon), Leny Vissers-Koopman (wethouder gemeente Zaanstad), en Ramon Kingma (Afdelingshoofd Wijkbeheer & onderhoud).

Foto rechts: Winnaar in de categorie ‘Middelgrote gemeente’ met v.l.n.r.; Dorien Bosselaar (NederlandSchoon), Engbert Stroobosscher (wethouder gemeente Veenendaal), en Rijk van Manen (ondernemer en voorzitter werkgroep KVO).

Bron foto’s: NederlandSchoon


Deel dit bericht:


Careality