Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
1 mei 2018

KNDB biedt leden kosteloos AVG-tool aan

Per 25 mei 2018 treedt nieuwe wetgeving in werking om persoonsgegevens beter te beschermen: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze verordening is relevant voor alle bedrijven die persoonsgegevens verwerken (personeels-
administratie of klantgegevens). Dit meldt de Koninklijke Nederlandse Drogisterij Bond (KNDB) in een persbericht aan Careality.

Persoonsgegevens zijn alle gegevens waarmee natuurlijke personen zonder veel moeite kunnen worden geïdentificeerd. Het doel van de
AVG is om privacy beter te beschermen. Bedrijven die persoonsgegevens verwerken – verzamelen, bewaren, gebruiken – krijgen meer verplichtingen. Voorbeelden van persoonsgegevens zijn bijv. emailadressen, geboortedata en bestelhistorie bij klanten en bankgegevens, burgerlijke staat, cv’s en ziekmeldingen bij medewerkers.

KNDB biedt haar leden de door Vakcentrum ontwikkelde online tool voor ondernemers aan. In deze tool worden stapsgewijs alle onderwerpen binnen de AVG behandeld. Ondernemers volgen het ‘Stappenplan voor MKB’ met per stap een uitlegvideo, de noodzakelijke documenten (waaronder een model verwerkersovereenkomst en een model privacybeleid) en checklists om de nodige inventarisaties te doen. Door het doorlopen van de tool wordt gewerkt aan een AVG-beleid conform de wettelijke verplichtingen.

Aangesloten KNDB-leden kunnen kosteloos gebruikmaken van deze tool. Start op tijd, het is zo 25 mei.

(Foto: archief Careality)


Deel dit bericht:


Careality