Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
24 januari 2019

Brancheorganisatie NPN introduceert nieuwe informatiegids over vitamines en mineralen

‘Gezond met vitamines en mineralen’ is de titel van de vernieuwde gids van supplementinfo.nl. Het boekje informeert onafhankelijk over het nut en de veiligheid van vitamines en mineralen en heeft een frisse uitstraling met sprekende foto’s en illustraties. In een handig overzicht staan vitamines en mineralen beschreven, van vitamine A tot vitamine K en van borium tot zink. Lezers kunnen ontdekken welke vitamines- en mineralen kunnen helpen bij een optimale gezondheid. Dit meldt brancheorganisatie NPN in een persbericht aan Careality.

Bekende en minder bekende vitamines en mineralen met doseringen en gezondheidseffecten staan in de gids. Daarnaast behandelt het in korte artikelen onderwerpen als waarom vitamines en mineralen zo belangrijk zijn, hoe je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt, of je teveel vitamines of mineralen binnen kunt krijgen, hoe je je dagelijkse inname met voedingssupplementen kunt aanvullen en hoe het zit met gelijktijdig gebruik van supplementen en geneesmiddelen.

Handig overzicht met informatie per vitamine en mineraal
Alle vitamines en mineralen met referentie- en vastgestelde veilige innames komen aan bod. De gebruiker kan in één oogopslag zien wat een gemiddelde volwassene per dag nodig heeft, de zogenaamde referentie inname. Ook de veilige dosering, de hoeveelheid waarvan is aangetoond dat bij volwassenen geen nadelige effecten optreden (Bron: EFSA (European Food Safety Authority)), staat vermeld. De wetenschappelijk bewezen effecten en mogelijke effecten, zoals bijvoorbeeld extra energie bij vermoeidheid of voor het behoud van sterke botten en spierkracht, net als extra redenen voor innames en/of waarschuwingen worden onderaan per mineraal of vitamine beschreven. Zo staat bij foliumzuur als extra reden voor inname het advies van de Gezondheidsraad. Vrouwen met een kinderwens en in de zwangerschap moeten elke dag 400 microgram foliumzuur per dag slikken.

‘Door de bomen het bos weer zien’
Saskia Geurts, directeur NPN, de branchevereniging voor voedingssupplementen over de gids: ‘Met supplementinfo geven wij objectieve informatie over supplementen en hun effecten op de gezondheid. Dit doen we via onze website supplementinfo.nl, nieuwsberichten, maar ook door bezoekers op beurzen te informeren. We horen vaak dat ze ‘door de bomen het bos weer zien’. De gids draagt bij aan het inzichtelijk maken van de werking van vitamines en mineralen.’

Breed verkrijgbaar
Op de Gezondheidsbeurs, waar supplementinfo.nl van 7 t/m 10 februari 2019 staat, krijgen bezoekers het boekje als dank voor het stemmen voor de Supplement van het Jaar verkiezing. De informatiegidsen zijn tevens verkrijgbaar bij diverse gezondheidswinkels, drogisterijen, reformzaken, therapeuten en worden verspreid door verschillende merken van voedingssupplementen. De informatie is ook via deze link digitaal beschikbaar.


Deel dit bericht:


Careality