Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
16 juni 2019

Detailhandel zet ruim 2 procent meer om in april

De detailhandel heeft in april 2,3 procent meer omgezet dan in april 2018, meldt het CBS. Het verkoopvolume was eveneens 2,3 procent hoger. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online 15,9 procent meer omgezet.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in april. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 4,7 procent hoger dan in april 2018.

Bijna 2 procent meer omzet voor non-foodwinkels
De omzet van de winkels in non-food groeide in april met 1,6 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 2 procent hoger dan een jaar eerder.

De winkels in meubels en woninginrichting, de winkels in consumentenelektronica en witgoed en de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren realiseerden in april de grootste omzetstijging. Ook de omzet van de drogisterijen was hoger dan een jaar eerder.

De winkels in recreatie-artikelen, de winkels in kleding en de winkels in schoenen en lederwaren hebben in april minder omgezet.

Omzet winkels in voedingsmiddelen nagenoeg gelijk
De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in april 0,2 procent meer omgezet dan in april 2018. De omzetgroei van de supermarkten was bijna 1 procent. De omzet van de speciaalzaken kromp met ruim 3 procent. Het verkoopvolume was zowel bij de supermarkten als bij de speciaalzaken lager dan een jaar eerder.

Online omzet bijna 16 procent hoger
De online omzet was in april 15,9 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels hebben 12,8 procent meer omgezet. Webwinkels hebben als hoofdactiviteit verkoop via internet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met 20,3 procent.

Bron: cbs.nl

De omzet detailhandel is de opbrengst uit verkoop van goederen en diensten aan derden, exclusief btw. De cijfers in dit bericht zijn voorlopig en kunnen worden bijgesteld.

Deel dit bericht:


Careality