Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
31 oktober 2019

Hof van Twente winnaar verkiezing ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland 2019’

Centrum Delden in Hof van Twente mag zich een jaar lang Schoonste Winkelgebied van Nederland noemen. Ede, De Fryske Marren en De Wolden zijn winnaars in hun eigen categorie. Dit meldt NederlandSchoon.nl vandaag.

Het winkelcentrum Hof van Twente wordt door bezoekers als zeer aangenaam beleefd, dat resulteerde in een score van 8,52. 39 respondenten van de 41 gaven aan zeer weinig zwerfafval te zien in Centrum Delden. Daarnaast wordt de betrokkenheid van de winkeliers en gemeente erg hoog gewaardeerd. En vindt het overgrote deel van de geïnterviewden dat er voldoende afvalbakken aanwezig zijn. Saillant detail: tijdens het onderzoek trof de inspecteur geen enkele stuk grof zwerfafval aan. Het enige verbeterpunt zit in de zichtbaarheid van afvalbakken.

Wethouder Wim Meulenkamp is blij met het resultaat: “Een schone omgeving heeft vooral met gedrag te maken van de gebruikers van de omgeving. Als je als Delden de eerste prijs krijgt voor het Schoonste Winkelgebied van Nederland, dan is dat ook de eerste prijs voor de winkeliers, aanwonenden en het winkelend publiek. Dat is natuurlijk top en wij zijn dan ook erg trots op iedereen die bijdraagt aan een schoon winkelgebied!”

Gemeente Heerenveen tweede in de categorie ‘Middelgrote Gemeente met Schoonste Winkelgebieden’ in de verkiezing van het Schoonste Winkelgenied 2019

De gemeente Heerenveen is met een score van 7,53 tweede geworden in de categorie ‘Middelgrote Gemeente met Schoonste Winkelgebieden’ in de verkiezing van het Schoonste Winkelgebied 2019. Uit het onderzoek, dat afgelopen zomer plaatsvond, blijkt dat de winkeliers in Heerenveen zeer betrokken zijn. Daarnaast zijn er nauwelijks sporen van graffiti aangetroffen. De bezoekers zijn tevreden over de het decoratieve groen en de bestrating. De gemeente Fryske Marren ging er in de categorie ‘middelgrote gemeente’ met de titel vandoor en de gemeente Purmerend eindigde op de derde plaats. Zo schrijft de organisatie vandaag in een persbericht aan Careality.

Voor meer informatie zie: nederlandschoon.nl


Deel dit bericht:


Careality