Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
9 december 2019

Boek: De lijst. Reset je lichaam met wielerploegarts Servaas Bingé

Na het grote succes in België is het boek De lijst van Servaas Bingé, arts bij de Belgische wielerploeg Lotto-Soudal, vanaf 17 december verkrijgbaar in Nederland. Een tiendaags voedingsplan met als doel je lichaam te ‘resetten’ door de oorzaken van alle ontstekingen uit je voeding te bannen. Dit schrijft Kosmos Uitgevers in een persbericht aan Careality.

Onze levenskwaliteit wordt in grote mate bepaald door onze voeding. Dat weten we ondertussen allemaal, toch blijkt het veranderen van onze voedingsgewoontes moeilijk te zijn. Vermageringsdiëten leunen louter op wilskracht en zijn gedoemd te mislukken. Dokter Servaas Bingé kiest voor een structurele aanpak. Hij ontwikkelde een onderbouwde methode waarmee je de juiste mindset creëert om jouw voedingspatroon te optimaliseren en gezonde voeding weer de plaats te geven die hij verdient.

Gedurende 10 dagen eet je enkel wat er op De lijst staat. Dat is de eliminatiefase. Onder meer citrusvruchten zijn uitgesloten omwille van de salicylaten, een stof waar je overgevoelig voor kunt zijn. Daarnaast worden ook groenten uit de nachtschadefamilie, zoals tomaat, aubergine en paprika vermeden, vanwege de trigger die zij kunnen veroorzaken.

Na deze periode begin je aan het herprogrammeren door stap voor stap voedingsmiddelen te introduceren die zorgen voor een lagere ontstekingsgraad en je een beter en energieker gevoel geven. Zeker geen valse beloftes, De lijst volgen zal niet altijd even gemakkelijk gaan, maar na een week voel je gegarandeerd een groot verschil!

Met De lijst wil de Lotto-Soudal arts niet belerend zijn, integendeel, dit boek is een positieve schop-onder-je-kont.

De lijst | Servaas Bingé | 9789021576145 | € 20 | 17 december 2019


Deel dit bericht:


Careality