Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
30 december 2019

In het Grote Goede Voornemen onderzoek van Vitaminstore blijkt dat het belangrijkste goede voornemen voor 2020 ‘meer tijd voor zichzelf willen nemen’ is

Benieuwd naar de populairste goede voornemens voor aankomend jaar? We delen ze! Op de vraag ‘wat is jouw belangrijkste goede voornemen voor 2020?’ gaf 18% van de ondervraagden aan meer tijd voor zichzelf te willen nemen. In het jaarlijkse Grote Goede Voornemen onderzoek van Vitaminstore bleek verder dat ‘meer sporten/bewegen’ en ‘afslanken’ nog steeds tot de belangrijkste én meest voorkomende goede voornemens behoren met een gelijke score van 14%. Zo schrijft Vitaminstore in een persbericht aan Careality.

Ambitieuze voornemens?
De respondenten die meer willen gaan bewegen, waarvan momenteel 41% nooit sport, hebben ambitieuze voornemens. Zo wil meer dan de helft hiervan aankomend jaar drie tot vijf keer per week actief gaan bewegen! De ondervraagden die afslanken als belangrijkste goede voornemen hebben ingevuld, gaan minder grondig te werk. Hierbij gaat het in de meeste gevallen, ruim 65%, om de extra kerstkilo’s (tot vijf kilo) die ze aankomend jaar kwijt willen raken.

Gemiddeld geeft men zichzelf een ruimvoldoende
Over het algemeen zijn de ondervraagden van het onderzoek tevreden met hun huidige gezondheid en geven ze zichzelf op dit gebied een mooie 7. Wel hoopt men eind 2020 mede dankzij het realiseren van hun goede voornemen(s) op een gezonde 8 uit te komen. Of ze deze goede voornemens waar gaan maken? Grote kans dat dit (gedeeltelijk) lukt! Zo is het goede voornemen van afgelopen jaar bij ongeveer 30% helemaal geslaagd en bij meer dan de helft is dit gedeeltelijk het geval.

Een healthy en bewuste levensstijl wordt de norm
We leven als Nederlanders steeds gezonder. Dit zien we dan ook terug in de verdere resultaten van het onderzoek. Want naast de top 3 van goede voornemens (rust, bewegen en afslanken), komen onder andere de antwoorden ‘gezonder eten’ (11%) en ‘minderen met alcohol’ (6%) naar voren. De focus ligt echter niet enkel op fysieke gezondheid, ook een bewuste levensstijl is voor velen een speerpunt in 2020. Zo geeft 7% aan een duurzamere levensstijl als belangrijkste goede voornemen te hebben. De helft hiervan wil komend jaar vaker voor duurzaam geproduceerde producten/voedsel kiezen en spullen vaker recyclen en hergebruiken. Opvallend is ook dat slechts – om precies te zijn – 1,41% van de ondervraagden ‘stoppen met roken’ als belangrijkste goede voornemen voor aankomend jaar naar voren schuift. Kunnen we aannemen dat dit voornemen al in voorgaande jaren is afgevinkt?


Deel dit bericht:


Careality