Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
20 februari 2020

NIVEA komt met nieuwe productlijn: NIVEA NATURALLY GOOD

Twee op de drie (67%) vrouwen in Nederland willen, als ze de keuze hebben, uitsluitend huidverzorging op basis van natuurlijke ingrediënten gebruiken. Maar wat blijkt, 83% van de respondenten kan niet goed wijs worden uit de namen van ingrediënten in huidverzorgingsproducten en weet dus ook niet of de oorsprong ervan natuurlijk is of niet. Het zou bijna 9 op de 10 (87%) vrouwen helpen als merken transparanter zijn over het percentage natuurlijke ingrediënten. Dit en meer blijkt uit onderzoek van NIVEA door Teamvier* voor de introductie van NIVEA NATURALLY GOOD, een nieuwe productlijn die voor 95% tot 99% bestaat uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong** en dit ook duidelijk aangeeft op de verpakkingen. Dit meldt Nivea in een persbericht aan Careality.

100% transparant voor 100% vertrouwen
NIVEA wil het de consument makkelijker maken om te kiezen voor verzorgingsproducten met ingrediënten van natuurlijke oorsprong**. Dit doen ze door in de nieuwe NIVEA NATURALLY GOOD lijn duidelijke, transparante informatie te geven over het percentage ingrediënten van natuurlijke oorsprong**. Want hoewel 93% van de vrouwen vindt dat merken duidelijk moeten zijn over de oorsprong van ingrediënten in hun producten, is slechts een kwart (26%) van de respondenten van mening dat merken dat ook doen. De eerste NIVEA NATURALLY GOOD lancering dit jaar bestaat uit een reeks gezichtsverzorgings- en reinigingsproducten die voor minimaal 98% bestaan uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong**.

Verzorging die je kunt vertrouwen
Ingrediënten zoals alcohol spelen een belangrijke rol bij de houdbaarheid van de producten. Zo voorkomt NIVEA dat er micro organismen in het product ontstaan zodat de producten veilig gebruikt kunnen worden. Op één product na bestaan de NIVEA NATURALLY GOOD producten uit de gezichtsverzorgings- en reinigingslijn voor 99% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong** en 1% ingrediënten die zorgen voor de veiligheid en stabiliteit van de formule. Alleen de Verfrissende tonic met groene thee bevat 98% ingrediënten van natuurlijke oorsprong** en 2% ingrediënten voor veiligheid en stabiliteit.

Afstuderen op ingrediënten
NIVEA NATURALLY GOOD laat direct op de verpakking zien hoeveel procent van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong** is. Ook maakt NIVEA het voor de consument gemakkelijker om ingrediënten te begrijpen, door bijvoorbeeld een glossary met uitleg op de website te plaatsen. En dat is een uitkomst voor veel vrouwen. Bijna de helft van de vrouwen (46%) leest namelijk de ingrediëntenlijst van huidverzorgings-producten. Maar omdat die ingrediënten vaak moeilijke namen hebben, begrijpt de meerderheid (83%) niet wat ze inhouden. Door transparant te communiceren over de formule van de producten, scheelt het de consument een hoop speurwerk. Daarbij geeft de meerderheid van de vrouwen (56%) aan dat ze de ingrediëntenlijst niet hoeven te lezen als het percentage natuurlijke ingrediënten duidelijk op de verpakking gecommuniceerd wordt.

De volledige NIVEA NATURALLY GOOD gezichtsverzorgings- en reinigingslijn
De NIVEA NATURALLY GOOD gezichtsverzorgings- en reinigingslijn bestaat uit vijf producten voor de gezichtshuid met elk een biologisch hoofdingrediënt; aloë vera, kamille, arganolie en groene thee, en is vanaf nu verkrijgbaar bij de drogisterij en supermarkt:

-NIVEA NATURALLY GOOD Verfrissende tonic, 200ml, €6,99***
-NIVEA NATURALLY GOOD Hydraterende reinigingsmelk, 200ml, €6.99***
-NIVEA NATURALLY GOOD Nachtcrème, 50ml, €12.99***
– NIVEA NATURALLY GOOD Dagcrème normale huid, 50ml, €12.99***
-NIVEA NATURALLY GOOD Dagcrème gevoelige huid, 50ml, €13.99***

* Het onderzoek is uitgevoerd door Team Vier onder 611 Nederlandse vrouwen (18+) in januari 2020.
De resultaten zijn representatief voor de Nederlandse vrouwelijke bevolking van 18 jaar en ouder.

** Ingrediënten afkomstig uit de natuur die na verwerking meer dan 50% van hun natuurlijke staat
behouden, inclusief water.

*** De retailer bepaalt de prijzen, Beiersdorf geeft slechts advies. 


Deel dit bericht:


Careality