Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
16 maart 2020

Oproep: reserveer beschermend materiaal voor ziekenhuizen

Vanwege de Corona-crisis is de dringende vraag vanuit de overheid om al het beschermende materiaal dat in Nederland aanwezig is voor de ziekenhuizen te reserveren.

Wat is er nodig: ffp2 en ffp1 maskers zijn prioriteit 1; chirurgische maskers en brillen, schorten, handschoenen en desinfectanten zijn ook dringend nodig. Veel van dit materiaal is nu nog elders binnen de zorg (bijv. apotheken, tandartsen, paramedische beroepen) of buiten de zorg (groothandels, doe-het-zelf, industrie, chemie, bouw, schoonmaak, autospuiterijen etc.) beschikbaar.

Zijn deze goederen bij u aanwezig en zo mogelijk beschikbaar (i.c. voorraden of productie, dan wel productie die snel opgestart kan worden)? Neem dan contact op met VNO-NCW en MKB-Nederland.

Heeft u deze goederen in voorraad? Dan geldt het  dringende verzoek om deze niet te verkopen aan consumenten of bedrijven maar in overleg met VNO-NCW of VWS te zorgen dat deze zo spoedig mogelijk kunnen worden gebruikt waar deze het meest nodig zijn: de ziekenhuizen in de frontlinie.

Alle concrete mogelijkheden graag zo spoedig mogelijk doorgeven aan:

Vragen omtrent eventuele nadere precisering van de goederen kunt u stellen aan Anthony Stigter.

 


Deel dit bericht:


Careality