Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
16 december 2020

Drogisterijen blijven open

Drogisterijen zijn essentiële winkels en blijven daarom ook de komende periode tot 19 januari 2021 open. De maatregelen voor veilig winkelen blijven van kracht. Zo meldt het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) in hun nieuwsbrief en website.

Het coronavirus grijpt weer razendsnel om zich heen. Om de zorg toegankelijk te houden, heeft het kabinet nieuwe en strenge maatregelen ingevoerd. De meeste winkels zijn vanaf dinsdag 15 december tot in ieder geval 19 januari gesloten. Drogisterijen blijven net als apothekers wel open gezien de essentiële rol die de drogist speelt als het gaat om beschikbaarheid van zelfzorggeneesmiddelen als paracetamol, persoonlijk advies bij vragen over gezondheid en producten bij hygiëne en die de weerstand verhogen.

In de drogisterij blijft het protocol Veilig winkelen van kracht. Hierin staan afspraken over onder meer het deurbeleid en hygiëne in de winkel.

Medewerkers in de drogisterij behoren tot de cruciale beroepsgroep, namelijk de zorg. Kinderen met ouders die werken in een cruciaal beroep kunnen naar de basisschool of de kinderopvang of buitenschoolse opvang.
Deze brief toont aan dat medewerkers tot de cruciale beroepsgroep behoren.

Bron: Nieuwsbrief CBD en www.drogistensite.nl

(foto: archief Careality)

 


Deel dit bericht:


Careality