Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
30 maart 2021

Multi-Gyn, voor behandeling van vaginale ongemakken

Oprah noemt het haar vajayjay, jongeren steeds vaker poenie, maar eigenlijk heet ze vagina. Onder welke naam dan ook, erover praten doen we niet graag – zeker niet bij ongemakken. We vinden vaginale klachten qua gespreksonderwerp net zo gênant als wat we lekker vinden in bed. Toch heeft 80% van de vrouwen minimaal één keer in haar leven last van jeuk, irritatie, een nare geur of overmatige afscheiding. Gelukkig is het meestal eenvoudig en snel op te lossen met een product van de drogist, maar dan is het wel zaak te weten waar je last van hebt. Dit schrijft Multi-Gyn in een persbericht aan Careality.

Uit recent onderzoek (1) van Multi-Gyn blijkt dat 75% van de vrouwen het verschil niet weet tussen bacteriële vaginose en vaginale schimmel. Daardoor kunnen ze onnodig met klachten door blijven lopen en dat terwijl je de gezonde balans juist natuurlijk zo snel mogelijk terug wilt.

Ecosysteem
De vagina heeft een eigen ecosysteem met verschillende micro-organismen, waaronder bacteriën en schimmels. Bij een gezonde vaginale flora is alles in balans, maar door onder andere het gebruik van zeep of medicatie, het hebben van seks of het opspelen van hormonen kan de balans verstoord raken. Dan kunnen bepaalde bacteriën of schimmels de overhand krijgen. Ze gaan zich nestelen met vervelende klachten tot gevolg. Klachten waar een behoorlijk taboe op rust, want met 44% van de vrouwen durft nog niet eens de helft het bij de partner aan te kaarten. Slechts 29% bespreekt het met een vriendin en er met collega’s over praten (1,8%) laat bijna iedereen wel uit haar hoofd. Als er sprake is van ongemakken gaat 47% naar de huisarts, 24% koopt een zelfzorgproduct bij de drogist.

Wat is wat
Bij vaginale ongemakken is het belangrijk dat je weet wat er aan de hand is, want als je een product voor een andere aandoening gebruikt blijf je met klachten zitten.  Bacteriële vaginose is het gevolg van een verhoging van de pH-waarde, waardoor bacteriën beter kunnen groeien en de overhand kunnen krijgen. Mogelijke symptomen zijn een onaangename visachtige geur, overmatige dunne, grijze afscheiding en jeuk. Multi-Gyn ActiGel brengt de pH-waarde weer omlaag en optimaliseert de vaginale flora. De gel geeft snel verlichting en vermindert de geur en de afscheiding. Een vaginale schimmel groeit juist goed bij een lage pH-waarde en kan jeuk, irritatie, dikke brokkelige afscheiding, roodheid en pijn veroorzaken. Multi-Gyn FloraPlus behandelt de schimmel, ondersteunt de vaginale flora en biedt snel verlichting. Omdat Multi-Gyn niet alleen de aandoening behandelt, maar ook helpt bij het in balans houden van het ecosysteem van je vagina, ben je op natuurlijke wijze beschermd.

Prijs & verkrijgbaarheid
De producten van Multi-Gyn zijn vrij verkrijgbaar bij drogisterijen als Kruidvat, Trekpleister, Etos en DA en online in diverse webshops waaronder www.multi-gyn.nl. De consumentenadviesprijs van Multi-Gyn ActiGel voor de behandeling van bacteriële vaginose is €15,99. Multi-Gyn FloraPlus tegen vaginale schimmel kost €17,49.

Over Multi-Gyn
Multi-Gyn helpt bij het in balans houden van de vaginale flora en heeft een assortiment aan producten voor verschillende ongemakken die zowel behandelen als snelle verlichting geven. Multi-Gyn ActiGel behandelt bacteriële vaginose, Multi-Gyn FloraPlus is bedoeld voor de behandeling van vaginale schimmel, Multi-Gyn LiquiGel helpt bij vaginale droogheid en Multi-Gyn IntiSkin bij uitwendige jeuk en irritatie. Voor de dagelijkse hygiëne zijn er Multi-Gyn FemiWash en de Multi-Gyn vaginale douche met bruistabletten. Alle producten zijn vrij verkrijgbaar bij de drogist en online.

Zie www.multi-gyn.nl

(1) Onderzoek uitgevoerd door Factsnapp onder 400 vrouwen met een evenredige verdeling naar leeftijd en opleidingsniveau.

(Bron: persbericht Multi-Gyn)


Deel dit bericht:


Careality