Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
4 mei 2021

Tandartsen informeren over kindergebit via nieuwsbrief ‘Mondgezondheid jeugd’

Speciaal voor mensen die werken in de jeugdgezondheidszorg en openbare gezondheidszorg gaat de KNMT een nieuwe nieuwsbrief uitbrengen, ‘Mondgezondheid jeugd’. De beroepsvereniging van tandartsen wil zo ontwikkelingen in de mondzorg voor kinderen op een laagdrempelige manier onder de aandacht brengen van deze groep zorgprofessionals. Dit meldt de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT) in een nieuwsbericht aan Careality.

De Nederlandse jeugdgezondheidszorg (JGZ) steunt ouders bij het gezond opgroeien en opvoeden en geeft preventieve voorlichting en advies. Mondzorg en gebitsverzorging is een van de gezondheidsbevorderende thema’s waar de jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en hun collega’s aandacht aan besteden. De tandartsenvereniging wil daarbij graag ondersteunen.

Daarom komen in de nieuwsbrief onder andere nieuws, onderzoeksresultaten, trends en cijfers, en achtergronden uit de jeugdmondzorg aan de orde. Ook is er ruimte voor inspiratie, praktische tips en tricks die kunnen bijdragen aan gezonde tanden en kiezen bij kinderen.

De nieuwsbrief is ook interessant voor wie op een andere manier betrokken is bij de gezondheid van kinderen, bijvoorbeeld mensen in het sociaal werk of drogisterijmedewerkers.

De nieuwsbrief gaat 2 tot 3 keer per jaar verschijnen. In de loop van mei verschijnt de eerste editie. Aanmelden kan via www.knmt.nl/nieuwsbrief.


Deel dit bericht:


Careality