Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
31 mei 2017

Detailhandel pleit voor kostenverlaging en meer gemak door samenwerkende banken

“Betere samenwerking tussen de banken ABN Amro, ING en Rabobank is een positief initiatief als dat leidt tot meer efficiëntie, meer veiligheid en vooral kostenverlaging”, dat zegt Detailhandel Nederland als reactie op het bericht dat vandaag is gepubliceerd. Vooral de rompslomp en de stijgende kosten voor het afstorten van contant geld hoopt de belangenorganisatie hierdoor te zien dalen. Dit meldt Detailhandel Nederland in een persbericht aan Careality.

“Er wordt steeds minder met contant geld betaald aan de toonbank maar de afstortkosten zijn de laatste 10 jaar met ruim 20 procent gestegen”, zegt Michel van Bommel. “Bovendien kan een consument bij elke geldautomaat geld opnemen, maar een winkelier kan alleen bij de eigen bank geld afstorten.” Winkeliers zien dit door deze samenwerking graag heel snel veranderen. “ ’s avonds laat naar je huisbank rijden kost onnodig tijd en komt niet ten goede aan de veiligheid. Op meer plekken en tegen lagere tarieven kunnen afstorten is een langgekoesterde wens”.

Detailhandel Nederland zal zeker toezien dat door deze samenwerking geen geldautomaten ongewenst verdwijnen. “Contant geld moet voor iedereen te allen tijde bereikbaar blijven. En als deze samenwerking ook leidt tot betere veiligheidsmaatregelen – en daar gaan we wel van uit – dan is dat een positieve stap in de strijd tegen bijvoorbeeld plofkraken.”

(foto: archief Careality)


Deel dit bericht:


Careality