Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
28 februari 2018

BELLA BLANCA, de nieuwste geur van Oscar de la Renta

De nieuwste geur van Oscar de la Renta ‘Bella Blanca’ is geinspireerd op de voorliefde van de ontwerper voor bloemen, getuigen stuk voor stuk van ware schoonheid: perfectie tot in het kleinste detail, een visioen van pure gratie als een ode aan de vrouwelijke vorm die zij omlijsten. Bella Blanca is een eerbetoon aan het icoon van de Amerikaanse mode, zijn passie voor tuinen en een knipoog naar de typische bloemmotieven van het huis. Zo meldt de leverancier in een persbericht aan Careality.

De inspiratiebron
Ooit geweten dat Oscar de La Renta groene vingers had en dol was op prachtig aangelegde tuinen? Hij reisde samen met zijn vrouw regelmatig heen en weer tussen zijn landgoed in Connecticut en zijn toevluchtsoord aan zee in de Domini-
caanse Republiek, het geboorteland van de ontwerper. In de tuinen vond je voornamelijk inheemse plantensoorten die passen bij de verschillende klimaten. De ontwerper deinsde er niet voor terug om zijn tuinierspak aan te trekken en samen met de hoveniers  de tuinen nog mooier te maken dan dat ze al waren.

Bella Blanca is dan ook een eerbetoon aan het icoon van de Amerikaanse mode, zijn passie voor tuinen en een knipoog naar de typische bloemmotieven van het huis.

DE FLACON
Bella Blanca is aan de buitenkant al net zo sierlijk als de geur die hij bevat: de flacon is beladen met driedimensionale witte bloemen die een gouden plaatje omlijsten waarin de naam van de geur is geëtst. De flacon is verpakt in een met bloemen versierde doos met een brede gouden band – een verwijzing naar de designcodes van de flacon. Ze is vervaardigd met de precisie waar het huis bekend om is en doet denken aan een prachtige, met veel zorg versierde jurk.

DE GEUR
Bella Blanca is geïnspireerd door de natuur, rijkelijk aanwezig in  zijn tuinen waarvan hij zoveel. Bomen, planten en bloemen met  betoverende geuren om met de wereld te delen. De milde zoetheid van peren, nog even bedekt met sprankelende dauwdruppels, wervelt dwars door een heerlijke bloemenbries heen. Subtiele hints van weelderig groene blaadjes van violette en lelietjes-van-dalen ontwaken in het zonlicht en vermengen zich met de tere bloemblaadjes van jasmijn en witte rozen. Op de achtergrond dansen romig sandelhout en ambrox met zijdeachtige muskus, waardoor de geur nog lang en warm blijft nazinderen. Meester- parfumeur Harry Fremont van Firmenich geeft de la Renta’s ongekunstelde liefde voor het leven en de liefde voor de natuur en zijn tuinen perfect weer in deze aanlokkelijke geur.

Het assortiment en prijzen:

EDP 30ml 45€
EDP 50ml 65€
EDP 100ml 85€

Verkrijgbaar vanaf 1 maart 2018 bij de zelfstandige parfumerie.

 


Deel dit bericht:


Careality