Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
27 mei 2020

Mediphos OTC biedt Consumedix Corona thuis afname – lab test aan via de drogist

Mediphos OTC Consumer Health BV biedt een Corona thuis afname – lab test onder de merknaam Consumedix. Het betreft een Corona-Gehad test, welke antilichamen tegen het SARS-COV-2 (COVID19) virus detecteert in het bloed. Bij een positieve test is men blootgesteld geweest aan SARS-COV-2. Dit meldt leverancier Mediphos OTC in een persbericht aan Careality.

De test is beschikbaar voor personen die 14 dagen geleden griepklachten hebben gehad waaronder: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts en benauwdheid. Om vast te stellen of het een actieve Corona infectie betrof, verzamelt men enkele druppels bloed middels een vingerprik en stuurt deze op. Een geaccrediteerd laboratorium stelt vast of er zich IgG antistoffen tegen SARS-CoV-2 in het bloed bevinden. Na 2 werkdagen is de uitslag online op te vragen met een unieke inlogcode. Alle uitslagen worden door de arts-microbioloog geautoriseerd en zijn anoniem.

Immuniteit
Immuniteit staat niet vast bij een positieve test. Er wordt door experts nog volop onderzoek gedaan of er immuni­teit optreedt en hoe krachtig dit is. Een eerdere infectie biedt hoogstwaarschijnlijk wel enige bescherming tegen SARS-CoV-2, voor dit en een volgend seizoen als het virus niet te veel verandert.

Betrouwbaarheid
Door het detecteren van antistoffen in het bloed is een Corona infectie vast te stellen, dit kan rust en zekerheid bieden. De Corona thuis afname – lab test is een goedgekeurde laboratoriumtest die door deskundig personeel wordt uitgevoerd. Het laboratorium is ISO gecertificeerd. Dit betekent regelmatige controles op kwaliteit en professionaliteit. Het bloed wordt geanalyseerd door twee ELISA testen met een sensitiviteit en specificiteit tussen de 96-100%.

Consumedix
Mediphos OTC Consumer Health biedt de Corona zelf test aan onder de nieuwe merknaam Consumedix. ‘Een nieuwe naam waarmee we ons duidelijker willen positioneren naar klanten. We zullen binnenkort meer producten introduceren onder deze naam’, aldus Rene van der Mark, Sales en Marketing director. De Corona thuis afname – lab test is vanaf 1 juni verkrijgbaar bij drogisterijen en apotheken.

De Consumedix Corona thuis afname – lab test is verkrijgbaar bij de lokale drogist en op www.topgezondheidsproducten.nl

Voor vragen kunt u contact opnemen met Mediphos OTC.


Deel dit bericht:


Careality