Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
4 juni 2020

Nieuw in Nederland: AromaSticks, natuurlijke inhalator

Niets is zo krachtig én persoonlijk als de invloed van geuren. Ze doen wat met ons brein en wekken een bepaalde emotie op. Ons zogeheten ‘limbisch systeem’ gaat ermee aan de haal zodra de geurmoleculen de neusgaten bereiken. Specifieke en zorgvuldig uitgekiende samenstellingen van geuren en dan met name biologische etherische oliën kunnen de geest echter ongelooflijk snel positief beïnvloeden. Tegen deze achtergrond zijn de nieuwe AromaSticks ontwikkeld. Dit schrijft distributeur Vedax in een persbericht aan Careality.

Geuren activeren dus het limbisch systeem in de hersenen. Dit is het gebied dat bepalend is voor de balans, stemmingen en emoties. Draaien, ruiken en genieten, dat is de basis van de AromaSticks. Het zijn neusinhalatoren met elk een unieke mix van uitsluitend 100% biologische etherische oliën. Elke Aromastick heeft zijn eigen uitwerking op lichaam en geest en bevat de geconcentreerde kracht van de natuur middels aromatherapie.

Hoe werkt aromatherapie?
Aromatherapie is een samenvoeging van de woorden “aroma” en “therapie” en staat voor een therapeutische behandeling met behulp van geuren. Bij aromatherapie wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën van kruiden, bloemen, bomen, wortels en andere delen van planten. Ze werken bij lichamelijke en mentale klachten. Ze ondersteunen het lichaam en de psyche op een holistische manier bij het zelfgenezend vermogen.

Made in Zwitserland
De handige AromaSticks zijn afkomstig uit Zwitserland. Twee jonge Zwitserse ondernemers kwamen op het idee van een persoonlijke inhalator met geuren van 100% biologische etherische oliën. Ze ontwikkelden verschillende geuren en lieten deze ook wetenschappelijk testen, met positieve uitkomsten. Belangrijk was daarbij de hoge concentratie van de geuren. Want als je geur gewoon in de lucht spuit, is het niet meer dan aangenaam, het doet echter verder niets met je. Zo ontstond het idee van AromaSticks. Als je het inhaleert via de neus middels de stick inhalators, komen de geurmixen direct bij het limbisch systeem, om daar hun positieve werking te doen.

Gepatenteerde filtertechnologie met pure natuurkracht
Het stickmechanisme van de AromaSticks heeft een gepatenteerde filtertechnologie, waardoor de geconcentreerde geurmixen volledig geïnhaleerd worden. Dat gaat maar liefst drie keer effectiever dan de geuren in de omgeving. Daarom voel je meteen het positieve effect ervan op je emoties en dat werkt door in het lichaam. Met de AromaSticks heb je de kracht van de natuur altijd bij de hand. Ze zijn puur, effectief en heel gemakkelijk om onderweg mee te nemen en altijd bij je te hebben. Er zijn zes verschillende AromaSticks. Drie versies hebben een ontspannend effect (Balance, Calm & Relax) en drie andere hebben een opwekkend effect (Focus, Energy & Refresh). (…)

Distributie, adviesverkoopprijzen en meer informatie:
De AromaSticks  worden gedistribueerd door VEDAX International B.V. uit Bussum.

Advies verkoopprijzen:

  • Losse AromaSticks: € 8,99
  • Set van 3 stuks AromaSticks (Relax, Calm en Balance of Refresh, Focus, Energy) € 19,99/set

De producten zijn verkrijgbaar via diverse drogisterijen en via: www.vedax.nl


Deel dit bericht:


Careality