Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
9 juni 2020

Dettol doneert aan Stichting Zorg na Werk in Coronazorg

Dettol, een toonaangevend merk op het gebied van hygiëne, doneert om zorgverleners te steunen die tijdens het uitbreken van COVID-19 buitengewone prestaties hebben geleverd om Nederland veilig en gezond te houden. De donatie van Dettol ondersteunt Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC), een fonds dat in april 2020 is opgericht door traumachirurg Marijn Houwert en orthopedisch chirurg Sander Muijs om zorgverleners die zelf worden getroffen door het virus, financieel te ondersteunen. Zo meldt Dettol aan Careality.

Nu de beperkingen en maatregelen worden versoepeld en wij als samenleving beginnen te wennen aan het ‘nieuwe normaal’, zijn veel zorgverleners nog werkzaam in de frontlinie van de coronazorg. Stichting Zorg na Werk in Coronazorg heeft als doel om ervoor te zorgen dat (familie van) zorgverleners die hun eigen gezondheid riskeren in deze frontlinie, een eenmalige aanvullende financiële bijdrage kunnen ontvangen als ze zelf door het coronavirus worden getroffen en op de IC belanden of zelfs overlijden. Het fonds is bedoeld voor alle (familie van) zorgverleners die actief zijn in de frontlinie van coronazorg, van medewerkers in de thuiszorg en verpleegkundigen in verpleeg- en ziekenhuizen, operatieassistenten, arts-assistenten op de afdeling spoedeisende hulp, tot de ambulancezorgmedewerkers. (…)

www.rb.com


Deel dit bericht:


Careality