Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
7 april 2022

Drogist Josine Hageman van Kruidvat Beste Zelfzorgadviseur 2022

Josine Hageman van Kruidvat ’s-Heerenberg is verkozen tot Beste Zelfzorgadviseur van Nederland 2022. Zij ontving gisteren de award uit handen van presentatrice Tanja Jess en IVM-directeur Ruud Coolen van Brakel.

De verkiezing tot Beste Zelfzorgadviseur zet de drogist die haar klanten het beste adviseert over gezondheid en het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen in het zonnetje. Kennis en deskundig advies staan centraal, want goed advies bij zelfzorg is belangrijk. Alle drogisten samen geven maar liefst 64 miljoen gezondheidsadviezen per jaar en helpen Nederland daarmee zo gezond en vitaal mogelijk te blijven.

Fan van de drogist
Onder luid gejuich van haar collega’s kreeg drogist Josine Hageman gisteravond tijdens de feestelijke finale in Innstyle te Maarssen haar award uitgereikt door presentatrice Tanja Jess, die zelf ook groot fan is van de drogist. Alle (assistent)drogisten kunnen jaarlijks meedingen naar de titel Beste Zelfzorgadviseur. De kandidaten maken toetsen over zelfzorggeneesmiddelen en krijgen een mystery shopper op bezoek. Als laatste verschijnen de finalisten voor de vakjury onder leiding van Ruud Coolen van Brakel, directeur van het instituut Verwantwoord Medicijngebruik. “In het kader van veilig medicijngebruik is de drogist een belangrijke doelgroep. Jammer dat er vanuit de overheid weer wordt geknabbeld aan de status van de drogist. Middels een wetswijziging wil Den Haag weer advisering door enkel en alleen een IPad in de winkel toestaan. Dat komt de volksgezondheid niet ten goede.”

Josine kwam na alle rondes als winnaar uit de bus. De overige finalisten waren zelfstandig drogist Marre Bax, Jeanet Lens van Trekpleister, Ingrid Mulder van Etos en Monique Huiberts van DA.

Ambassadeur
Josine geeft volgens het juryrapport niet alleen het juiste advies over geneesmiddelen en kleine kwalen, maar ze geeft haar klanten ook spontaan leefstijltips en weet wanneer ze iemand moet doorverwijzen naar de huisarts. “Als drogist draag ik graag mijn steentje bij aan de gezondheid van mijn klanten. Het is geweldig dat ik daarmee in de prijzen ben gevallen en een jaar lang als ambassadeur dit mooie beroep mag vertegenwoordigen”, zegt Josine die een reischeque twv 1.250 euro in de wacht sleepte.

Over de verkiezing
De verkiezing Beste Zelfzorgadviseur is door branchevereniging Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) in het leven geroepen om het belang van een deskundig advies bij de verkoop van zelfzorggeneesmiddelen te onderstrepen. Een geneesmiddel kan bijvoorbeeld geschikt zijn voor volwassenen, maar niet voor kinderen. Er zijn ook geneesmiddelen die niet langer dan een aantal dagen achter elkaar gebruikt mogen worden, of bijwerkingen hebben zoals maagpijn of duizeligheid. Daarom staat de drogist met een persoonlijk en deskundig advies klaar voor de consument, we vragen altijd of je advies wenst en geven als dat nodig is een risicowaarschuwing.

Lees hier meer over de drogist


Deel dit bericht:


Careality