Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
11 november 2022

Ontdek de natuurlijke make-up van lavera

Lavera staat voor effectieve, innovatieve en duurzame cosmetica. Het Duitse natuurcosmetica merk is wereldwijd een bekende speler op het gebied van natuurlijke gecertificeerde persoonlijke verzorging. Dit meldt Holland Pharma in een persbericht aan Careality.

De natuurlijke producten van lavera worden ontwikkeld met respect voor mens, milieu en dier. Lavera gebruikt alleen ingrediënten van natuurlijke oorsprong, die zorgvuldig zijn geselecteerd en biologisch zijn geteeld. De producten bevatten geen minerale oliën, microplastics of synthetische conserveringsmiddelen, waardoor zelfs de meest gevoelige huid het goed verdraagt.

Natuurlijke make-up
Lavera heeft een uitgebreid assortiment natuurlijke make-up. Van foundation en lippenstift tot oogschaduw en mascara, het is er allemaal! Net zoals de andere producten van lavera, is ook de make-up vrij van microplastics en synthetische conserveringsmiddelen. De producten zijn 100% biologisch en een groot deel van het assortiment is veganistisch.

Steeds meer mensen stappen over van synthetische make-up naar natuurlijke make-up. Maar waarom eigenlijk? En wanneer is make-up natuurlijk? Dit zijn vragen die regelmatig gesteld worden.

Wanneer is make-up eigenlijk natuurlijk?
Het woord ‘natuurlijk’ wordt tegenwoordig zoveel gebruikt, dat het moeilijk is om te zien wanneer iets nou daadwerkelijk natuurlijk is. Daarom is alle make-up van lavera natuurlijk-gecertificeerd door non-profit organisatie NATRUE. De (biologische) ingrediënten voldoen aan de strengste normen voor natuurlijke cosmetica.

Wat NATRUE inhoudt in het kort:  

– Zonder genetisch gemanipuleerde stoffen. Alleen wanneer deze gebruikt moeten worden bij fysieke processen      of fermentatie kan een uitzondering gemaakt worden.

– Zonder minerale oliën, petrochemicaliën, synthetische geuren of conserveringsmiddelen.

– Stoffen die natuur-identiek zijn mogen wel gebruikt worden. Deze stoffen worden nagebootst in een laborato

rium maar kunnen ook gevonden worden in de natuur.

De voordelen van natuurlijke make-up
Natuurlijke cosmetica is beter voor het milieu en heeft ook grote voordelen voor de huid. Doordat het geen synthetische stoffen bevat, is de make-up van lavera ook geschikt voor de zeer gevoelige huid. Door de aantrekkelijke prijzen is de overstap naar natuurlijke make-up eenvoudig. (…)

(Bron: persbericht Holland Pharma)


Deel dit bericht:


Careality