Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
25 november 2022

DA Ondernemer neemt 9 winkels Harry Piet over

Ondernemer Fred van der Werff is samen met zijn 2 compagnons sinds 2021 eigenaar van de DA Drogisterij Kudelstaart. Vanaf 1 december aanstaande is hij de nieuwe eigenaar van de huidige 9 Care & Beauty-winkels van Harry Piet gevestigd in Amsterdam, Heerhugowaard, Haarlem, Diemen, Weesp en Purmerend. Dit meldt de Nederlandse Drogisterij Service (NDS) in een persbericht aan Careality.

Van der Werff, afkomstig uit een retailfamilie, bouwde een carrière op bij Lidl en Dirk van den Broek en was eigenaar van Mediamarkt Zaandam. Van 1 naar 10 drogisterijen is een opmerkelijke en grote stap voor een nieuwe ondernemer in de branche; “Ik wil vooral als entrepreneur actief zijn en zocht naar nieuwe mogelijkheden. Zo kwam ik enige tijd geleden in gesprek met NDS, de organisatie achter DA. Na de overname van de DA-winkel in Kudelstaart ben ik via hun met Harry Piet in gesprek gekomen. Ik geloof in een toekomst waarbij de service drogist een belangrijke rol speelt als gezondheidsspecialist, zeker gezien de maatschappelijke ontwikkelingen zoals vergrijzing, gezondheidsbewustzijn en zorgkosten. De sterke DA-formule anticipeert daar goed op en kan voor nieuwe dynamiek zorgen, waarbij we de sterke punten van de over te nemen Care & Beauty winkels natuurlijk willen behouden.”

Zorgvuldigheid vóór snelheid

Harry Piet (foto archief Careality) heeft zijn winkels vanaf 1983 zorgvuldig opgebouwd en daarmee een stevige basis gecreëerd. Enkele jaren geleden is hij samen met een aantal andere ondernemers gestart met de formule ‘Care & Beauty’.

Fred van de Werff benadrukt dat het roer niet in 1 keer radicaal óm gaat, vooralsnog blijft veel bij het oude en zullen we zo’n twee jaar de tijd nemen om de winkels gefaseerd om te bouwen naar DA. Hij is daarom ook blij dat Harry Piet hem nog een periode zal bijstaan als adviseur op de achtergrond.

NDS trots op deal
De samenwerking tussen DA en Van der Werff bestaat al langer. Een trotse Ruud van Munster geeft als voorman ook ruim toe dat deze deal belangrijk is voor het hele netwerk. “De winkels zijn niet helemaal nieuw voor ons, omdat we ze allemaal al als klant hadden bij NDS en Holland Pharma. Dat we gefaseerd DA op de pui mogen zetten is natuurlijk wel een wezenlijke stap in de richting van meer zichtbaarheid als de echte service drogist en gezondheidsgids in Nederland!”


Deel dit bericht:


Careality