Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
28 juni 2023

Een op de drie winkelmedewerkers overweegt te wisselen van baan

Een groot deel van de retailmedewerkers (31 procent) overweegt om van baan te wisselen. Dit blijkt uit recent onderzoek van Quinyx, aanbieder van een AI-gedreven softwareoplossing voor personeelsplanning. Het onderzoek wijst uit dat er verbeteringen nodig zijn op het gebied van doorgroeimogelijkheden, salaris en waardering van de werknemers.

Uit de resultaten komen verschillende redenen naar voren waarom winkelmedewerkers overwegen om van baan te wisselen of hun baan op te zeggen. De belangrijkste drijfveren zijn het gebrek aan doorgroeimogelijkheden (43 procent), de wens voor een hoger salaris (42 procent), het gevoel van onderwaardering door de werkgever (33 procent) en een onprettige werkomgeving (29 procent).

“Er zijn verbeteringen nodig in de retailsector met betrekking tot de waardering en het toekomstperspectief van medewerkers. Door het bieden van doorgroeimogelijkheden en goede communicatiemiddelen kunnen werkgevers de loyaliteit van retailmedewerkers vergroten en hen langer aan zich binden,” aldus Erik Fjellborg, CEO van Quinyx.

(…)


Deel dit bericht:


Careality