Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
19 juni 2012

Aleve Feminax, bij menstruatiepijn

Waar vrouwen tijdens een welverdiende vakantie ècht niet op zit te wachten zijn flinke vertragingen, slecht weer en: last hebben van menstruatiepijn.  Neem in het laatste geval geen risico. Zorg dat je een pijnstiller meeneemt op reis die de menstruatiepijn verlicht en de bloeding vermindert.
(bron: persbericht Bayer Consumer Health).

Buikkramp, rugpijn en hoofdpijn
Zeven op de tien vrouwen heeft last van menstruatiepijn. Aan de specifieke symptomen zoals buikkrampen, rugpijn en hoofdpijn en natuurlijk de timing ervan, herkennen vrouwen vaak direct de oorzaak. Menstruatiepijn is daarom best een bijzondere pijn. Pijn in andere delen van het lichaam heeft niet altijd zo’n duidelijk aanwijsbare oorzaak. Menstruatiepijn ontstaat door een specifieke oorzaak: een verhoogde aanmaak van prostaglandines in de baarmoeder. Die stof is nodig om de menstruatie op gang te brengen. Loopt de hoeveelheid prostaglandines te hoog op, dan kan menstruatiepijn ontstaan. Een groot deel van de Nederlandse vrouwen heeft hier maandelijks last van. Uit onderzoek van Bayer HealthCare Consumer Care blijkt dat buikpijn tijdens de ongesteldheid het meest voorkomt. 

Effectieve verlichting en minder bloeding
Menstruatiepijn kan in het dagelijkse leven erg vervelend zijn. Laat staan op vakantie, wanneer iedereen graag lekker aan het zwembad of op het strand wil liggen. De meeste vrouwen vinden het niet prettig om tijdens de menstruatie te zwemmen.  Velen hopen dan ook dat de menstruatie net vòòr of net na de vakantieweken valt.  Lang niet iedereen heeft, bijvoorbeeld door pilgebruik, invloed op de periode wanneer ze ongesteld zijn. En pijn tijdens een vakantie: daar zit niemand op te wachten. Neem daarom een specifieke pijnstiller mee op reis die speciaal is ontwikkeld om menstruatiepijn te verlichten en de bloeding te verminderen. Deze pijnstiller is zonder recept verkrijgbaar bij de drogist en apotheek.  Bij gebruik van deze pijnstiller gaat de menstruatie wel door, ook al is de bloeding verminderd.


Deel dit bericht:


Reacties zijn gesloten.

Careality